София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хъдърсфийлд победи Манчестър Юнайтед с 2:1

"Териерите" удариха "червените дяволи" с 2:1

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Хъдърсфийлд сензационно победи гостуващия Манчестър Юнайтед с 2:1 в среща от деветия кръг на английската Висша лига и нанесе първа загуба на "червените дяволи" от началото на сезона.
Домакините изковаха третата си победа за сезона с два гола в рамките на пет минути през първата част. Аарън Мууй (28) след асистенция на Пол Инс и Депоарт (33) след грешка на Линдельоф вкараха попаденията за
Манчестър Юнайтед допусна първа загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 1:2 при гостуването си на новака Хъдърсфийлд. Два гола в рамките на пет минути през първото полувреме решиха мача. Тогава Мууй и Депоатр се разписаха. Влезлият като резерва Маркъс Рашфорд намали в 78-ата минута, но “червените дяволи” не успяха да стигнат до равенстно, въпреки че доминираха през втората част. В края на полувремето “червените дяволи” натиснаха, но играчите на Хъдърсфийлд се бранеха по най-добрия начин.
След почивката Жозе Моуриньо пусна в игра Маркъс Рашфорд и Хенрих Мхитарян, които влязоха на мястото на Мата и Марсиал. Гостите увеличиха натиска, но не бяха точки в завършващата фаза, като удари на Ашли Йънг, Рашфърд и Ерера не намериха целта. Юнайтед все пак стигна до гол чрез Маркъс Рашфорд (78) след центриране на Ромелу Лукаку.
До края на мача обаче „червените дяволи“ така и не съумяха да стигнат до ново попадение и регистрираха първа загуба от началото на сезона. Те са втори във временното класиране с 20 точки и на 5 зад лидера Манчестър Сити. Хъдърсфийлд е десети с 13 точки.