Гледай
на живо

Илиан Илиев напуска Верея през зимата

В Иртиш са доволни от работата на Димитър Димитров-Херо и са готови да подпишат с друг български треньор

Илиан Илиев напуска Верея през зимата

Илиан Илиев почти сигурно ще напусне Верея през зимната пауза, разбра "Тема Спорт". Наставникът на заралии е гласен за нов старши треньор на казахстанския Иртиш. Клубът от Павлодар от вчера е без наставник, след като договорът на Вячеслав Грозни изтече и той няма да бъде подновен.
Руският специалист пое Иртиш след решението на Димитър Димитров-Херо да приеме офертата на Лудогорец. Клубът от Павлодар завърши шампионата на четвърто място, на цели 31 точки от първенеца Астана на Мъри Стоилов. Третият Ордабаси пък финишира с 10 пункта пред Иртиш. От отбора очакваха много повече от Вячеслав Грозни и вчера бе решено двете страни да се разделят.
Илиан Илиев бе гласен за поста още в средата на август, но тогава Иртиш предпочете руския специалист. Очаква се сега настоящият наставник на Верея най-после да поеме казахстанците и през януари да проведе зимната подготовка, като направи и селекция по свое усмотрение. Следващият шампионат на страната започва през март 2018 година. На няколко пъти през сезона Илиан Илиев бе готов да си тръгне заради много финансови и организационни неуредици при заралии. Той има договорка със собственика на Верея Галин Михайлов, че при оферта от чужбина може да си тръгне без претенции по всяко време.
В Иртиш са доволни от работата на Димитър Димитров-Херо и са готови да подпишат с друг български треньор.

Етикети: Илиан Илиев