София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус гледа уверено към седма поредна

Ювентус надви Аталанта с 2:0

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Хегемонът Ювентус спечели отложения от 25 февруари мач с Аталанта с 2:0 и дръпна с 4 точки на Наполи на върха в класирането в Серия “А” след изиграването на 28 кръга.

Гонсало Игуаин откри резултата в 29-ата минута след страхотен рейд и асистенция на Дъглас Коща. За аржентинеца това е 15-и гол в Серия “А”, като той има и 4 асистенции и се намира на шесто място при голмайсторите в Калчото. Също така той е намирал целта с шест от последните си седем удара в очертанията на вратата в мач за шампионата.

Блейс Матуиди покачи резултата на 2:0 в 80-ата минута след асистенция на Игуаин. “Старата госпожа” е отбелязала най-много голове през второто полувреме в първенството - 36, като вече е номер 1 и през първото с 23, а и е допуснала най-малко през първата част - само 6. Аталанта заигра с четирима нападатели в даден момент от второто полувреме, но червеният картон на Джанлука Манчини в 79-ата минута съвсем елиминира интригата в Торино.

Аталанта няма победа в 27 поредни мача от Калчото с Юве (23 загуби), като последният им успех за Серия “А” е от 2001 година, а са загубили осем поредни посещения на “Ювентус Стейдиъм”.

От онзи въпросен снежен ден в Торино насам “Старата госпожа” се изкачи на върха в класирането, като заради двете поредни грешки на Наполи (2:4 от Рома и 0:0 с Интер) имаше точка аванс пред “партенопеите”, като вече са четири.