Гледай
на живо

 Клуйверт е играч на Рома

Чувствам се страхотно. Това е невероятен клуб и нямам търпение да започна

 Клуйверт е играч на Рома

Италианският клуб Рома обяви на офицалния си сайт трансфера на холандския талант Джъстин Клуйверт, който идва на “Олимпико” от холандския гранд Аякс. Договорът на сина на холандската легенда Патрик Клуйверт с “джалоросите” е за 5 сезона и изтича на 30 юни 2023 година.
От Рома обявиха и финансовите параметри по сделката. “Вълците” ще платят на колегите си от Амстердам първоначални 17,25 милиона евро, като в сделката са включени и допълнителни клаузи, свързани с представянето на футболиста в новия му тим. Съгласно тях трансферната сума може да нарасне с максимум 1,5 милиона евро. Освен това, при следващ трансфер на играча, Аякс получава 10% от сумата, която купувачът ще плати. Условието е, че сумата трябва да е по-голяма от 25 милиона евро. Уточнява се, че Аякс може да получи максимум 4 милиона евро при евентуален следващ трансфер на Клуйверт от Рома в друг клуб.
“Чувствам се страхотно. Това е невероятен клуб и нямам търпение да започна. Мисля, че Рома е прекрасен клуб за мен. Мисля, че тук мога да стана по-голям, по-силен играч и мога да направя хубави неща тук”, коментира 19-годишното крило.