София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Юнайтед победи Кристъл Палас с 3:2

"Червените дяволи" обърнаха аутсайдера Кристъл Палас в зрелище с пет гола

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Кристъл Палас изтърва два гола аванс и допусна загуба от Манчестър Юнайтед с 2:3 в последния мач от 29-ия кръг на английската Висша лига.
„Орлите” стартираха с натиск на своя „Селхърст Парк” и още в 6-ата минута можеше да поведат след атрактивна задна ножица на Джеймс Томкинс, но топката не намери целта. При ответната атака вратарят Уейн Хенеси спаси удар с глава на Алексис Санчес.
Домакините поведоха с гол на Андрос Таунзенд (11), който се възползва от извеждащ пас на Кристиан Бентеке и разстреля Де Хеа за 1;0. Испанският страж на гостите спаси седем минути по-късно шут на Сорлот. До края на полувремето неточни удари отправиха Таунзенд и Джеси Лингард от „червените дяволи”.  
Малко след почивката Патрик ван Анхолт (48) бе изведен по лявото крило и хладнокръвно се разписа в близкия ъгъл за 2:0. Гостите бързо върнаха едно попадение чрез Крис Смолинг (55), който се възползва от центриране на Антонио Валенсия и се разписа с глава за 2:1.
Последваха пропуски на Бентеке от домакините и Пол Погба и Маркъс Рашфорд от гостите, за да се стигне до изравнителното попадение на Ромелу Лукаку (76). При ответната атака Бентеке можеше да върне аванса на „орлите”, но с глава прати топката над вратата на Де Хеа. До края на срещата гостите бяха по-настоятени в добавеното време Неманя Матич (90+2) направи обрата пълен.
След успеха Манчестър Юнайтед събра 62 точки и се върна на втората позиция пред Ливърпул, който е трети с 60 точки. Кристъл Палас е в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция с 27 точки и една по-малко от намиращия се пред него Саутхемптън.