София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити надви Челси 1:0

"Гражданите" остават лидери във Висшата лига заради по-добра голова разлика

7 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

 Челси загуби у дома от Манчестър Сити с 0:1 в голямото дерби от седмия кръг на английската Висша лига. Кевин де Бройне (67) вкара гола на "Стамфорд Бридж" и „гражданите” се върнаха на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед.
Еден Азар започна за първи път като титуляр за лондончани в мач от английския елит този сезон, а гостите бяха без скъсалия кръсти връзки Бенджамен Менди и голмайстора си Серхио Агуеро, който е със счупено ребро след автомобилна катастрофа. На мястото на аржентинеца Хосеп Гуардиола пусна в игра Рахим Стърлинг.
Гостите владееха повече топката и дори когато тя бе в съперника, го пресираха. При такава ситуация Куртоа бе поставен под напрежение след върната топка към него от Рюдигер. Габриел Жезус се хвърли в краката на белгийския страж и докосна топката, но за късмет на „сините” тя мина встрани от вратата.
В 27-ата минута лондончани можеха да поведат, но Едерсон спаси удар на Аспиликуета, който засече топката по земя, след като тя бе избита преди това от Отаменди. Три минути по-късно Куртоа се намеси решително след удар на Давид Силва. Десетина минути преди почивката Алваро Мората получи контузия и бе заменен принудително от Вилиан. След това Куртоа спаси и удар на Фернандиньо.
През втората част в 61-ата минута домакините изпълниха хитро фаул в половината на „гражданите”, но Едерсон боксира топката след шут на Азар. Четири минути след това Куртоа спаси удар на Жезус.
В 67-ата минута Де Бройне направи двойно подаване с Жезус, след което нанесе страхотен изстрел от границата на наказателното поле и вкара за 0:1.
До края на мача футболистите на Антонио Конте се опитаха да стигнат поне до равенството, но нямаха късмет в завършващата фаза.  В 84-ата минута "гражданите" бяха близо до втори гол. Стърлинг центрира към Жезус, който намери много добре топката от въздуха, но в последния момент Рюдигер успя да изчисти с глава пред голлинията.
След успеха си Манчестър Сити събра 19 точки и се върна на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед. Челси е четвърти с 13 точки.