София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Марсилия показа характер, но отново не победи

След днешното равенство двата отбора са съседи в класирането с по 4 точки

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ново разочарование за Олимпик Марсилия. Френският гранд не успя да спечели домакинството си на Рен и срещата на "Велодром" завърши 2:2. Това е втора поредна издънка за тима на Руди Гарсия след загубата от новака Ним в миналия кръг. Марсилци навакасаха пасив от два гола, за да стигнат до точката, но не можаха да направят пълен обрат.Първите минути бяха силни за ОМ, но отборът не успя да вземем ранен аванс. С напредване на времето футболистите на Рен заиграха по-спокойно и показаха, че има с какво да затруднят марсилци. В 37-ата минута Адил Рами подходи невнимателно в наказателното поле и препъна изпреварилия го Исмаила Сар - дузпа! Зад топката застана Бенжамен Буриго, който прати Йоан Пеле в обратния ъгъл и откри резултата.Домакините се втурнаха в атаки и на два пъти бяха близо до изравняването. Първо Окампос засече центриране на Димитри Пайе, но не уцели вратата, а след това Валер Жермен стреля опасно с глава. Противно на логиката, Рен стигна до втори гол в добавеното време на първата част, не без помощта на Пеле. Стражът на Марсилия изпусна топката право в краката на Исмаила Сар, а за него не представляваше проблем да я прати в мрежата.След почивката домакините бързо върнаха интригата. В 54-ата минута Луис Густаво стреля с глава в гредата, вратарят Кубек не реагира, а Окампос отблизо се разписа за 1:2. Малко по-късно гол на резервата Костас Митроглу правилно беше отменен заради засада.
В 72-ата минута Окампос центрира, топката прескочи Митроглу, но изненада защитника на Рен Рами Бенсебаини, който неспасяемо я заби в собствената си врата. До края на мача ОМ притисна съперника, но опълчението на гостите издържа.След днешното равенство двата отбора са съседи в класирането с по 4 точки.