София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Никой не иска да даде един милион, за да организира мача между Бригс и Окендо

Според правилата на WBA, минималната ставка за участие в промоутърския търг трябва да бъде не по-малка от $ 1 млн

7 годиниДруги 2 Телевизия Евроком

Нито един промоутър не е готов да постави минимум един милион долара за съмнителното удоволствие да организира срещата за вакантната световна “ редовна “ титла на WBA в тежка категория между 45 годишният бивш шампион Шанън Бригс (60-6-1, 53 КО) и 43 годишният бивши претендент Фрес Окендо (37-8, 24 KO), заради което тази среща може и да не се осъществи.
Според правилата на WBA, минималната ставка за участие в промоутърския търг трябва да бъде не по-малка от $ 1 млн. Според източници, няколко промоутъри са готови да организират двубоя между “ старците – разбойници “ , но не са готови за такова събитие да дадат подобна сума.“ Може така да се случи, че на търга никой да не се появи. Ако това се случи, процеса ще бъде анулиран и ще бъде обявен нов търг. Ако и втория път никой не пожелае да направи залог, ще се намеси WBA, след което двамата боксьори може да загубят своите позиции да се боксират за титлата “ , – се казва в изявление.
В случай на такова негативно развитие за колана може да се бият, други двама боксьори, поставени на най- предна позиция в ранглистата. Правилата предвиждат схема за двойката, която ще има право да се бие за шампионския колан.