София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рожденикът Буфон се завръща след 57 дни

Легендарният страж пази за последно отново при гостуване - 1:0 срещу Наполи, но това бе на 1 декември, или преди 57 дни

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Джанлуиджи Буфон се завръща на вратата на Ювентус за днешната визита на Киево (21:45 пряко по Ring.bg) от 22-рия кръг на Серия А. Легендарният страж пази за последно отново при гостуване - 1:0 срещу Наполи, но това бе на 1 декември, или преди 57 дни. Буфон е напълно възстановен и ще заеме обичайното си място под рамката, при това в навечерието на рождения си ден. В неделя (28 януари) Джиджи става на 40.
Макар очевидно краят на кариерата му да чука на вратата, не е ясно точно кога ще свали окончателно ръкавиците. След пропуснатата възможност да стане първият футболист в света, участвал на 6 мондиала, желанието на Буфон е да спре след спечелването на важен трофей. Мечтаната купа е Шампионската лига, която му се изплъзна на 3 пъти. Вратарят е на второто място по участия в Серия А - 629, а до рекорда на Паоло Малдини му остават още 18. Дори да играе във всички оставащи мачове до края на кампанията, ще му трябват още 2 мача от следващия сезон, за да мине легендата на Милан...Популярни личности в Италия поздравиха предварително големия спортист и личност. "Ти си истински герой на съвременността", сподели певецът Андреа Бочели, "Енергията ти е за пример", твърди модният дизайнер Джорджо Армани, за президента на Ферари Серджо Маркионе Буфон е "Спечелил уважението на съперниците", докато според шоугърлата Рафаела Кара той е "Нашият капитан на човечността".
Визитите на Киево са едни от най-приятните за Ювентус в Серия А. Торинци са в серия от 5 победи на "Бентегоди", а единствената им загуба (3 са равенствата) от досегашните 14 мача е 0:1 на 17 януари 2010 г.