София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тони Белю спря Дейвид Хей в 11- тия рунд

Тони Белю спечели с технически нокаут, след като от щаба на Хей хвърлиха бялата кърпа

7 годиниДруги 2 Телевизия Евроком

Тони Белю (29-2-1, 19 КО) затвори устите на всички съмняващи се в неговите способности критици след като поднесе една от най- големите изненади в световния бокс побеждавайки в двубой от тежка категория бившия шампион в две теглови категории Дейвид Хей (28-3, 26 КО) с технически нокаут я 11- тия рунд.
Хей спечели първата половина на срещата, благодарение най- вече на своята активност. От първия рунд Дейвид периодично мяташе към Тони удари, но от време на време не преценяваше правилно дистанцията, и те увисваха във въздуха. В допълнение към това, Белю учудващо добре се справяще в защита, залагайки на постоянни движение и така своевременно се спасяваше от опасните атаки на съперника си.
В шестия рунд на мача картината се промени драстично. Хей беше свален в нокдаун от ударите на Белю и зае отбраняваще позиция. Дейвид очевидно се измори, освен това получи травма в десния крак, която в крайна сметка го принуди да се ограничи в дейстивята си и да разчита само на контраатаки. В единадесетия рунд, Хей, допусна няколко удара на въжетата, които го свалиха върху въжетата. Той успя да се върне на ринга и да заеме позиция преди края на броенето на рефера, но след това секундите на Дейвид хвърлиха бялата кърпа. Което принуди рефера да прекрати двубоя в 11- тия рунд.
След края на мача Белю прегърна омразния враг и дълго време му шепнеше нещо на ушенце.