София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВАСКО ДА ГАМА – ИНТЕРНАСИОНАЛ – ПРЕВЮ

ПРЕДСТОИ ДА СЕ ИЗИГРАЕ ТРЕТИ КРЪГ НА „БРАЗИЛЕЙРАО”

9 годиниБразилейро 6 Телевизия Евроком

На 23 срещу 24 май в 00:30 часа предстои да се изиграе един от първите мачове от третия кръг на „Кампеонато Бразилейро”, а именно Васко Да Гама – Интернасионал.
Сблъсъците между двата отбора датират още от далечната 1968 година. Двата отбора са се срещали общо 32 пъти с домакин Васко Да Гама, като предимството е на страната на домакините. Те имат 15 победи срещу 10 за Интернасионал, при 7 равенства. В последните 5 домакинства срещу "колорадо", Васко Да Гама  има 4 победи и 1 загуба.

След промоцията си в „Серия А” на Бразилия, „мореплавателите” записаха 2 поредни равенства в изиграните първи 2 кръга на първенството.
Интернасионал загуби катастрофално от Атлетико Паранензе /3:0/ в първия си мач, който бе като гост, но след това успя да спечели у дома срещу Авай със скромното 1:0. Отборът имаше мач през седмицата, след като участва в турнира „Копа Либертадорес”. „Колорадо” загуби в Колумбия от Санта Фе /1:0/ и предстои реванш през следващата седмица. В състава на гостите няма отсъстващи играчи и треньора Агире ще може да разчита на пълния списък от състезатели, като твърде вероятно е отново да се използват резерви. За Васко Да Гама аут са Ней, Родриго и Жилберто.
Домакините преследват своя първи гол в първенството след 2 мача по 0:0. Като плюсове от изминалите 2 кръга, може да отбележим, че те все пак не са допускали и гол във вратата си.
Очакванията са за един равностоен мач, в който всеки от тимовете ще преследва добро представяне и ще се стреми да не допусне грешки. От една страна Интернасионал няма да са с оптималния си състав и ще мислят за реванша в „Копа Либертадорес”, а от друга страна важно за Васко Да Гама ще бъде да не допуснат загуба у дома, като равенство срещу тим от ранга на „колорадо” би се приело за добър резултат. Това предполага ниско резултатен равен мач, може би 1:1.