София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тите очаквано наследи Сампаоли във Фламенго

62-годишният специалист пристига при червено-черните от Рио де Жанейро със същия екип, с който е работил в бразилския отбор между 2016 и 2022-а година

7 месецаБразилейро 26 Симеон Кисьов

Бившият селекционер на бразилския национален отбор по футбол Тите беше назначен официално за старши треньор на най-популярния клуб в страната Фламенго, съобщиха от отбора в социалните мрежи. 62-годишният специалист пристига при червено-черните от Рио де Жанейро със същия екип, с който е работил в бразилския отбор между 2016 и 2022-а година. Сезар Сампайо, Матеус Бачи (син на треньора) и Клебер Шавиер са изцяло футболните помощници на екипа. Към тях се присъединява Фабио Масереджиян, който ще се грижи за физическата подготовка, а Лукас Оливейра е видеоанализатор, който напуска Палмейрас, за да се присъедини към Фла.

"Имахме искрен, директен разговор и той завърши по отличен начин", заяви вицепрезидентът на Фламенго Маркош Браш, цитиран от CNN Brasil.

За Тите това е първи опит в клуб от Рио де Жанейро, но обстановката в града не е непозната за него, тъй като вече се е установил със семейството си. Официалното му представяне на новата работа ще бъде по-късно днес.

В три забележителни периода в Коринтианс треньорът спечели шампионския турнир на Южна Америка Копа Либертадорес, Световно клубно първенство и две шампионски титли на Бразилия. С Гремио (Порто Алегре) взе Купата на Бразилия, а с Интернасионал спечели Копа Судамерикана. От другите грандове в страната е ръководил също така Палмейрас и Атлетико Минейро, както и други клубове от по-ниско ниво.

Аденор Леонардо Бакши, както е истинското име на Тите, заменя на поста във Фламенго Хорхе Сампаоли, уволнен на 28-и септември заради слаби резултати. Сампаоли пък беше назначен през април вместо изкаралия само три месеца португалец Витор Перейра. Договорът на Тите е до края на 2024-та година, периодът му като национален селекционер продължи от 2016-а до 2022-ра година и завърши с отпадането на четвъртфинал на Световното първенство в Катар миналата година. В този цикъл бразилците постигнаха 60 победи, 15 пъти завършиха наравно и претърпяха 6 поражения.

Фламенго е на 5-о място в първенството на Бразилия с 44 точки от 26 мача, само на 2 от 2-ия РБ Брагантино. На върха с 55 е един от историческите им съперници Ботафого (Рио де Жанейро).