София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Волейболистките ни са на финал в Златната европейска лига

Българките ще спорят с Унгария на големия финал тази вечер

6 годиниВолейбол 2 Телевизия Евроком

Женският ни национален отбор по волейбол вчера победи тима на Финландия с 3:0 гейма (25:21, 25:13, 25:14) в сблъсък от малкия финал на Златната европейска лига и се класира на големия финал. Днес момичетата на Иван Петков ще се изправят срещу Унгария .

''Лъвиците'' ни вчера спечелиха мача с Финландия в зала ''Пап Ласло Спортарена'' в Будапеща след убедителна и доминираща игра. Трите точки бяха взети за малко повече от час и така  нашите ще спорят с Унгария тази вечер. Най-резултатните ни волейболистки  бяха Силвана Чаушева с 14 точки (2 аса, 2 блокади), по 13 пък добавиха Гергана Димитрова и Нася Димитрова.

Финалният сблъсък с Унгария днес е от 21 часа наше време. Българките се класираха не само за големия финал на Златната европейска лига, но и за междуконтиненталния „чалъндж турнир за влизане в Лигата на нациите догодина, който предстои следващата седмица в Перу.