София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Два гола и червен картон в дербито на дъното

Мартин Смоленски и Даниел Генов точни за успеха на Ботев (Враца), Eтър почти изпадна

13 дниФутбол 122 Симеон Кисьов

Ботев (Враца) победи с 2:0 Етър в мач от последния 30-и кръг в редовния сезон на Еfbet Лига. Трите точки за тима на Христо Янев дойдоха след голове на Мартин Смоленски в 32-ата минута и на опитния Даниел Генов в заключителните секунди на срещата на стадион "Христо Ботев".

"Болярите" играха с 10 човека почти цял мач, след като още в 9-ата минута Серин Файе - Принц беше изгонен с директен червен картон.

След успеха врачани събраха 22 точки и остават на предпоследното 15-то място. Тимът на Христо Янев съхрани шансове за спасение в Efbet Лига, като ще се стреми да се представи успешно в плейофите. Етър остава на дъното само с 14 точки. "Виолетовите" може да изпаднат официално още в този кръг, но това зависи от резултата на мача между Локомотив (София) и Ботев (Пловдив). "Железничарите" към момента са на позиция за бараж с 28 точки.

В седмата минута капитанът на домакините Браян Переа беше фаулиран от Серин Файе - Принц малко пред наказателното поле. Първоначално защитникът на Етър получи жълт картон, но Георги Кабаков беше извикан да изгледа ситуацията отново, след което взе решение директно да изгони сенегалеца.

В средата на първото полувреме Переа засече центриране от ъглов удар, но покрай вратата на "болярите", пазена от 20-годишния Ангел Мартинов.

Натискът на врачани продължи и логичното се случи в 32-ата минута. Играчите на Христо Янев организираха постепенно нападение, а топката попадна в Мартин Смоленски, който стреля от движение. При удара му се получи рикошет в Георги Александров, който залъга Мартинов - 1:0.

Малко по-късно гостите имаха добра възможност. Нападателят Иван Василев беше изведен на отлична позиция, но стражът на Ботев Красимир Костов внимаваше и се намеси отлично. В 38-ата минута Ласана Н`Диайе отправи силен изстрел от дистанция, Мартинов се отличи със страхотно спасяване.

След почивката темпото беше доста ниско и почти не се стигаше до положения пред двете врати. Браян Переа и Смоленски затрудняваха гостите, но до точни завършващи удари не се стигна.

Чак в четвъртата минута на добавеното време врачани успяха да вкарат втори гол. Бубакар Траоре направи страхотен пробив отдясно и центрира към опитния Даниел Генов, който засече отблизо за крайното 2:0.