София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ГРЕМИО – ФИГУЕРЕНСЕ – ПРЕДИ КРЪГА

ГРЕМИО ПРЕСЛЕДВА ПЪРВА ПОБЕДА С НОВ ТРЕНЬОР

9 годиниБразилейро 3 Телевизия Евроком

След като Луиш Фелипе Сколара подаде оставка през седмицата начело на Гремио, по всичко изглежда новия треньор ще е бившия мениджър на Флуминензе – Криставало Борхес.

За Фигуеренсе мача пропускат Ферон и Нирлей, а Алвеш се завръща след изтърпяно наказание. И двама отсъстващи са част от защитата и това ще се окаже проблем за гостите.

Гремио започна годината по доста неприятен начин, след като те не успяха да спечелят щатното първенство, а в започналото наскоро „Бразилейрао” все още нямат победа. В първия кръг те завършиха 3:3 с Понте Прета у дома, а навън допуснаха загуба от Коритиба с 2:0.

Гостите от Фигуеренсе също не могат да се похвалят с добър старт на първенството. Те записаха също загуба и равенство в първите два кръга. Фигуеренсе през седмицата изиграха и своя мач за купата на Бразилия, като домакини, в който мач записаха равенство 2:2 с тима на Ботафого.

Гремио ще е по свежият отбор, тъй като те нямаха ангажименти с мачове през седмицата. Домакинския фактор също ще е на тяхна страна, като се има в предвид, че по начало играят много силно у дома и имаха рекорд през миналия сезон с поредица от мачове без загуба у дома.

Гремио спечели последните си 4 двубоя срещу Фигуеренсе, след като успя да го победи 2 пъти като домакин и 2 пъти като гост. В три от тези 4 мача те не допуснаха гол.
Очакванията са Гремио най-после да се събуди и да докаже, че е един от водещите отбори в Бразилия. Мобилизацията и концентрацията в отбора на домакините ще е на своя предел и след смяната на треньора. Време е за мач без допуснат гол и резултат … 2:0.