София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ХАМИЛТЪН НАЙ-БЪРЗ И ВЪВ ВТОРАТА ТРЕНИРОВКА НА СИЛВЪРСТОУН

БОЛИДИТЕ НА ФЕРАРИ ПАК ИЗОСТАНАХА НА ЧЕТВЪРТА И ПЕТА ПОЗИЦИЯ

8 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън остана начело в края на първия тестов ден на пистата "Силвърстоун" преди надпреварата за Гран При на Великобритания. Хамилтън е изключително амбициран да триумфира пред родна публика и да продължи победния си ход в шампионата, където изостава на втора позиция от съотборника си Нико Розберг на 11 точки.
Розберг  не успя да вземе участие във втората тренировка. Техническият проблем с теч на вода не бе решен от механиците на Мерцедес и водачът във временното класиране при пилотите загуби ценно време на пистата.
Второ време днес постигна Даниел Рикардо за тима на Ред Бул. Австралиецът показа добро темпо и бе по-бърз от съотборника си Макс Верстапен. Холандският тийнейджър затвърди позицията на Ред Бул и оставя в размисъл тима на Ферари.
Лидерът на Скудерия Себастиан Фетел записа едва четвърто време с изоставане от 0.9 сек зад лидера Хамилтън. Съотборникът му Кими Райконен остана пети на повече от секунда изоставане и с Фетел ще трябва да направят чудеса, ако искат да се конкурират със съперниците си от Мерцедес за победата във Великобритания.
Фернандо Алонсо успя да даде шесто време с болида на намиращия се в тежка криза отбор на Макларън-Хонда. Седми и осми се наредиха Валтери Ботас от Уилямс и Ромен Грожан от Хаас. Девети е съотборникът на Алонсо в Макларън Дженсън Бътън, а топ десет допълни Фелипе Маса от Уилямс.