София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Манчестър Сити отново е на точка от Арсенал след рецитал на Холанд

Другият гол за тима от Манчестър бе дело на Хулиан Алварес. Хуан хи-Чан вкара почетното попадения за "вълците"

14 дниФутбол 21 Симеон Кисьов

Манчестър Сити отговори подобаващо на предизвикателството на Арсенал и спечели домакинството си на Уулвърхемптън с 5:1. Ерлинг Холанд отбеляза 4 от попаденията за успеха, като още през първото полувреме бе оформил своя хеттрик. Другият гол за тима от Манчестър бе дело на Хулиан Алварес. Хуан хи-Чан вкара почетното попадения за "вълците".

С успеха Сити събра 82 точки и се приближи на една от Арсенал, като отборът на Пеп Гуардиола е с мач по-малко. Уулвърхемптън е 11-ти с 46 пункта.

В 12-ата минута домакините откриха резултата след дузпа. Йошко Гвардиол вече бе оттиграл топката, когато бе ритнат от Райън Аит-Нури. Крейг Поусън посочи бялата точка, а Холанд не остави шансове на Жозе Са.

Шест минути по-късно отборът на Пеп Гуардиола можеше да удвои, но Са показа отличен рефлекс, за да спаси удар с глава на норвежкия нападател на Сити.

В 35-ата минута “гражданите” стигнаха до втори гол. Те пресираха и отнеха топката в близост до наказателното поле на “вълците”. Родри бе намерен в пеналтерията от Кевин де Бройне. Испанецът центрира към далечната греда, където Холанд засече топката и я прати неспасяемо в левия ъгъл.

В самия край на първото полувреме Холанд оформи своя хеттрик. Той бе препънат от Нелсън Семедо в наказателното поле. Поусън първоначално не посочи бялата точка, но след намесата на ВАР се стигна до още 11-метров наказателен удар, който бе реализиран от Холанд.

В добавеното време на първата част се получи разбъркване в пеналтерията на Уулвърхемптън. Все пак топката попадна в ръцете на Са.

В 50-ата минута “гражданите” изградиха още една хубава атака, която завърши с технично изпълнение на Фил Фодън. Вратарят на гостите обаче успя да се намеси.

Три минути след това Хуан-хи Чан върна един гол за Уулвърхемптън, след като се възползва от грешка на Едерсон, който увисна при центриране.

В 54-ата минута Холанд отбеляза четвъртия си гол в мача. Той бе изведен от Фил Фодън, напредна към наказателното поле, справи се с двама бранители на “вълците”, и с хубаво изпълнение в далечния ъгъл не остави шансове на Са.

Шест минути по-късно пред норвежецът се откри още една добра ситуация. Този път обаче стражът на Уулвърхемптън спаси.

В 74-ата минута Матео Ковачич стреля, но Са отново бе на точното място, за да остави резултата непроменен.

Пет минути преди края на редовното време на двубоя Манчестър Сити отбеляза пето попадение. Появилият се от резервната скамейка Хулиан Алварес получи хубаво подаване от Родри. След това аржентинецът завърши със самочувствие.