София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шампионски обрат в сетния миг засили Интер към титлата

Пълният обрат стана факт в дълбоко в добавеното време, когато Давиде Фратези се разписа за гостите от Милано

25 дниФутбол 22 Симеон Кисьов

Интер се наложи над Удинезе като гост с 2:1 на стадион „Фриули“ в мач от 31-вия кръг в италианската Серия А. Лазар Самарджич даде аванс на „зебрите“ в 40-ата минута, а изравнителното попадение за „нерадзурите“ бе дело на Хакан Чалханоглу, който бе точен от дузпа в 55-ата минута. Пълният обрат стана факт в дълбоко в добавеното време, когато Давиде Фратези се разписа за гостите от Милано.

Интер остава лидер в Серия А, като воденият от Симоне Индзаги тим има 82 точки в актива си, запазвайки шансовете си да спечели Скудетото в градското дерби с Милан. Удинезе пък се намира на 14-та позиция с 29 точки в актива си.


Двубоят започна с мигновен натиск от страна на Интер. В 10-ата минута Федерико Димарко се свлече в наказателното поле на Удинезе, катонерадзуритеимаха претенции за дузпа, които обаче бяха подминати.

Само минута по-късно след центриране в наказателното поле на Удинезе, Бенжамен Павар засече с глава, но бранител на домакините успя да блокира изстрела.

Ханкан Чалханоглу получи топката в наказателното поле, като успя да нанесе силен удар към левия ъгъл на вратата, но Мадука Окойе направи страхотно спасяване.

Десет минути по-късно отново турският национал отправи удар от границата на наказателното поле на Удинезе, но и този път Окойе се намеси по феноменален начин.

Противно на очакванията Удинезе успя да поведе с първия си точен удар към вратата на Интер. Роберто Перейра комбинира с Лазар Самарджич, който навлезе навътре и стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет в Димарко, топката стана неспасяема за Ян Зомер.

Три минути преди края на редовното време на първото полувреме Лаутаро Мартинес засече центриране в наказателното поле на Удинезе, но отново Мадука Окойе бе на висота.

Интер започна ударно второто полувреме, като успя да прати топката във вратата на Окойе само 2 минути след подновяването на играта. Федерико Димарко центрира на втора греда от статично положение, където Мартинес свали за Карлос Аугусто, който прати топката в мрежата. След проверка на ситуацията с ВАР, обаче голът не бе зачетен заради засада на футболиста ни Интер.

След центриране в наказателното поле на Удинезе от статично положение, Маркус Тюрам се опита да отиграе с глава, но Мадука Окойе излезе неразчетено и влетя право в нападателя на Интер. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка, а Хакан Чалханоглу изпълни дузпата по безапелационен начин, за да възстанови паритета в 55-ата минута.

Хасан Камара се откъсна зад отбраната на Интер и стреля в 66-ата минута, но Хенрих Мхитарян направи страхотен спринт, за да избие топката и да спаси своя тим от инкасирането на втори гол.

В петата минута от добавеното време Интер шокира Удинезе. Николо Барела комбинира с Марко Арнаутович, който чукна топката с пета за Лаутаро Мартинес. Капитанът на Интер отправи мощен удар, който Окойе отрази, изпращайки кълбото в левия страничен стълб на вратата си. Топката се разходи по голлинията, а Давиде Фратези бе на точното място, за да я изпрати в мрежата.