София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Незаконен купон и в хотел “Маринела”

Властите са установили, че повече от 60 души са се забавлявали, нарушавайки мерките
5 сОбщество 504 Златина Петкова

Пореден случай на провеждане на парти, в нарушение на противоепидемичните мерки. Този път, провелото се тържество, е било в столичния хотел “Маринела”, собственост на подсъдимите за данъчни измами и пране на пари Ветко и Маринела Арабаджиеви.

След сигнал, властите са открили, че над 60 души празнуват в ресторанта на хотела, без да се съобразяват със заповедите на здравния министър, според които подобни тържества не могат да бъдат провеждани в условията пандемия.

При проверката в хотела е установено, че се провежда луксозно празненство с участието на десетки гости, сред които известни модели и адвокати. Никой от присъстващите не бил отседнал в хотела, но по непотвърдена информация част от тях са се опитали да попълнят набързо декларации, че спят в него, за да избегнат санкции.

Според официалното съобщение от полицията, органите на реда и екипите на РЗИ-София са съставили само четири акта в хотела. Освен тези празнуващи, полицията е обявила, че са глобени собствениците на още пет заведения, които също са се оказали работещи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!