София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Всички, които се изказват зле за КТБ, дължат пари на банката

Това заявиха в предаването на Люба Кулезич Георги Христов и Георги Зяпков
пропускане

Всички, които се изказват зле за КТБ, дължат пари на банката

Това заявиха в предаването на Люба Кулезич Георги Христов и Георги Зяпков

11 месецаОбщество 13 Боряна Райчева


"Всички, които се изказват сега негативно за КТБ и Цветан Василев, всъщност дължат пари на банката.", това завиха в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" Георги Христов и Георги Зяпков - част от от бившото ръководство на кредитната институция.
 
Пет години след фалита на банката, Христов и Зяпков направиха опит за анализ на случилото се. Крахът й те определиха като политически проблем. По думите им едва 15% от всички бюджетни пари се държали там. Те припомниха, че началото на кризата с КТБ съвпада с назначаването на служебното правителство на Близнашки.
 
Те заявиха също, че БНБ е можела да спаси кредитната институция. Според тях одит за 2014-та година на КТБ никога не е правен.
 
"След медийната война срещу банката, тя устоя. След което трябваше да се включи тежката артилерия", заявиха Христов и Зяпков. Те обясниха още, че цялата медийна кампания е предизвикала клиентите на банката да си изтеглят парите оттам, което е довело до реалния фалит.
 
Около половин милиард лева е отрицателният ефект за България от фалита на КТБ само до момента, обясни още Георги Зяпков.