София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жаблянов: Нинова изглежда като огледален образ на Борисов в очите на хората

Общественото мнение не разпознава БСП като алтернатива на ГЕРБ, смята чер

Жаблянов: Нинова изглежда като огледален образ на Борисов в очите на хората

Общественото мнение не разпознава БСП като алтернатива на ГЕРБ, смята чер

6 сПолитика 394 Иван Гергов


"БСП изостава в политическо отношение след управляващата партия ГЕРБ, дори след видимите грандиозни неуспехи на това управление, защото е неубедителна и голяма част от гражданите възприемат нашата партия като част от статуквото. Възприемат БСП като продължението на ГЕРБ. Възприемат стила на лидерката на БСП Корнелия Нинова като огледален образ на стила на Бойко Борисов. И до голяма степен това може да намери и своите реални основания". Това коментира пред БНР народният представител от БСП, който е и сред кандидатите за нов лидер на "столетницата" Валери Жаблянов.

"Алтернативата трябва да предлага различни решения. Очевидно е, че засега общественото мнение не разпознава БСП като алтернатива на ГЕРБ", коментира ще той.

Корнелия Нинова влиза в надпреварата за председателското място в БСП без да има оценка за 4-годишното ѝ управление, смята Жаблянов.

"Нито един орган на партията не е направил оценка за управлението на председателя за последните 4 години. Нинова иска доверието на социалистите, без да е направила дори самата отчет за управлението си".

Според Жаблянов Корнелия Нинова не е успяла да постигне диалог с хората в партията и най-вече с младите поколения.