София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Болниците във Враца и Ловеч ще работят

Борисов разпореди заплатите да се изплащат навреме

6 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Болниците в Ловеч и Враца ще продължат да работят, а заплатите им ще се изплащат навреме, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание на МС. Той разпореди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да направи необходимите реформи, които да не са за сметка на лекари, санитари и сестри.

„Те си вършат работата – трябва да си получат заплатите. Реформите не могат да бъдат и за сметка на пациентите“, коментира Борисов.

Премиерът е категоричен, че държавата е длъжна да не допуска в двора на държавна болница да има частна такава и частната да печели много повече от държавната.

„Това не е работа нито на сестрите, нито на санитарките – да се занимават с тези работи. Плащаме заплати на маса служители“, коментира Борисов.

Премиерът увери, че държавата ще се справи с този проблем и заяви пред кметовете на Ловеч и Враца, че болниците ще работят нормално, а заплатите ще се изплащат редовно.

Припомняме ви, че премиерът Борисов разпореди на министрите на финансите и здравеопазването да предложат механизъм, който да гарантира редовното изплащане на възнагражденията на лекарите и медицинския персонал в болниците във Враца и Ловеч.