София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева и Петрова: Забраняват ни публични и медийни участия

Кандидат-кметовете за местния вот в София представят програмата си

5 годиниИзбори 2019 4 Боряна Райчева

Това е единственото предаване, в което участваме. Досега имахме много откази и това е единствения шанс, за да се чуе нашат програма, защото ако от изборите зависеше нещо те щяха да ги забранят, на тези явно зависи, защото нас се опитват да ни забранят. Сега не ни пускат на срещи с гражданите, нито на дебати в БНТ. Днес стана някакво чудо.

Това казаха в студиото на "Честно казано с Люба Кулезич" кандидатът за кмет на София Десислава Иванчева и кандидатът за кмет на район "Младост" и за общински съветник Биляна Петрова от "Християндемократическата партия".

"Оказа се, че повечето са чули, че не са приели нашите документи, отколкото решението на ЦИК, което гласи, че ние сме с редовни документи и решението на ОИК отпада", коментира Десислава Иванчева и допълни, че имат граждански квоти към Сливен, Хасково, Варна и Пловдив от "Християндемократическата партия". 

"Мотото на програмата е "Мафията не успя да ни пречупи". Биляна Петрова иска да върне "Младост" на гражданите, а Десислава Иванчева иска да се бори за София. "Това, че не се пречупихме въпеки репресиите и въпреки всичко трябва да говори на хората, че ние наистина мислим за тях", обясни Иванчева.