София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Карадайъ: Проведохме проевропейска кампания

Лидерът на ДПС ще продължава да ходи в Брюксел

5 годиниИзбори 2019 9 Боряна Райчева

„Досега съм ходил и ще продължавам да ходя в Брюксел като председател на ДПС. За да се подчертае важността на тези избори, председателят на движението беше и водач на листата”. Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ след обявяването на exit poll-овете от евровота. С тези думи лидерът на Движението и водач на листата му на практика обяви, че няма да бъде евродепутат.

Той поздрави всички гласували в неделния ден и благодари на подкрепилите ДПС, както и на структурите на партията, работили неуморно.

„Проведохме една позитивна и проевропейска кампания. Разяснихме, че България има нужда от програма за ускорено догонващо развитие, за да може хората, отишли на гурбет, да се завърнат”, коментира още Карадайъ.

Той бе категоричен, че партията му ще коментира резултатите от евроизборите, едва след като бъдат обявени окончателните такива.