Гледай
на живо

Лекари от Враца обвиниха здравния министър в геноцид

Те изпратиха отворено писмо до Кирил Ананиев

Лекари от Враца обвиниха здравния министър в геноцид Врачански лекари, медицински и немедицински персонал обвини министъра на здравеопазването в геноцид ... thumbnail text

Врачански лекари, медицински и немедицински персонал обвини министъра на здравеопазването в геноцид над населението във врачанска област и съсипване на здравеопазване в региона, съобщава Дарик.

“Господин министър, с вашето действие-бездействие Вие съсипахте истинското здравеопазване в област Враца! В момента не работят ключови структури на Многопрофилната болница “Христо Ботев” – Спешното приемно отделение, Отделението по анестезия и интензивно лечение, включително и всички отделения с хирургична дейност. Ако това е Вашата цел: геноцид и унищожаване на населението в областта, то постигнали сте го!”, се казва в отворено писмо на медиците от Отделението по травматология и ортопедия до министъра на здравеопазването.

Кардиологичното отделение на врачанската болница се присъединява към исканията на колеги им от останалите отделения, включително Хирургично отделение, Клинична лаборатория и Образна диагностика. Медиците са на мнение, че търпението и ентусиазмът им вече е на изчерпване. Те настояват за незабавно изплащане на дължимите им заплати, както и гарантиране на редовното изплащане на възнагражденията в бъдеще.