София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МОСКОВ: ДПС Е ОПОЗИЦИЯ, КОЯТО СЕ РАЗПАДА

ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ЗА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ У НАС

8 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

РБ е в готовност за подписване на анекс към коалиционното си споразумение с ГЕРБ, в което да бъде преподписано продължението на съдебната реформа. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ.
По негови думи оставката му като зам.-председател на ДСБ е в следствие на несъгласие с вкарването на съда в изолацията, в каквато е бил в продължение на много време.
По повод рокадите в ДПС, Москов беше категоричен, че опозиционната партия се разпада. Здравният министър нарече мотивите с геополитическата ориентация и етническия мир „поредното алиби“, което прикрива харченето на държавни пари и безнаказаност на действията. Москов допълни, че връщането на ДПС през парадната врата на управлението минава през унищожението или самоунищожението на Реформаторския блок и доказването му като недобри коалиционни партньори на ГЕРБ. „Аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата – нито пред Доган, нито пред Местан“, категоричен беше още здравният министър.
Той заяви,че е в добри отношения с председателя на ДСБ – Радан Кънев, но двамата имат „обективни различия“.
Министърът на здравеопазването не пропусна да коментира и някои от най-наболелите ресорни въпроси. Спорният данък „вредни храни“ ще бъде внесен другия месец за обсъждане от кабинета Борисов. В момента има обществена поръчка за изпълнител по проекта за влизане в аптеки и болници с пръстов отпечатък. Очаква се идентификаторът да бъде въведен в здравните заведения и фармацевтичния сектор до началото на април.