София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РУСИЯ НА КРЪСТОПЪТ

НА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ МУ Е НЕОБХОДИМО ИЗВЪНСИСТЕМНО РЕШЕНИЕ

8 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Положението в Русия в момента никак не е весело. За 13 месеца рублата стана от 30 рубли за долар на 50 (през 2015), а в момента вече е над 83.59/$ и тренда все още е като графиката на излитащ самолет.

Всъщност, правилният израз е "Централната банка и либералният блок от правителството на Русия по заповед на САЩ убиват рублата и жизненото равнище на руснаците". Целта е проста - социално напрежение, което да свали рейтинга на Путин и да направи възможна и успешна "цветната революция", московския Майдан, който да го свали.

Путин прекрасно разбира всичко това, но президентските правомощия са малко, слаби и недостатъчни за да направи това, което трябва. Нужни са извънредни пълномощия, които той неколкократно поиска от Съвета на Федерацията, вече 2 пъти, и то - за фиксиран срок от време. Последният път го поиска за 2 години напред. Не му дадоха. От посолството на САЩ забраниха.

В Русия отново се върна блок от почти 10,000 т.н. "американски консултанти", във вид на няколко големи "консалтингови агенции". Точно както беше в първата половина от 90-те години, те, закрепени към всяко министерство, към всяка институция, осъществяваха фактическото управление на страната.

Сега е същото. СССР, сразен през 1990 година, трябва да бъде доубит окончателно. 

Всъщност, за падението на рублата и за понижаването на цената на петрола от 130 до 27 долара за барел за малко над 1 година няма никакви обективни икономически причини. Има само политически такива. Или, по-точно казано - геополитически такива. Тоест, и едното, и другото са си чисто управляеми процеси. Процеси, за които конкретни хора, с конкретни длъжности, с конкретни геополитически цели, задачи и намерения, на конкретни позиции сред "световните банкстери" вземат решения, дърпат лостовете, диктуват цифрите, дават нарежданията и колелото се завърта.

Това колело прави така, че пясъкът на Путин да тече значително по-бързо от също така изтичащия пясък на "световните банкстери". Това е надбягване със смъртта. Битка е не на живот и смърт, а на смърт и отложена (по време) смърт. Кой първи ще полети към пропастта.
Както афористично се изрази М.Л.Хазин:
"Дилемата е: или спасяваме САЩ (ФЕД) за сметка на целия свят (с всички произтичащи "обстоятелства"), или спасяваме целия свят, за сметка на САЩ и ФЕД (ФРС)."

Путин прекрасно съзнава всичко това. Разбира, че Русия е в капан и е с примка от фронтове, които по правилата на "световните банкстери" не могат да бъдат победени и разкъсани. Няма как да спечелиш игра на техен терен, с техни съдии, по техни правила, които само те имат право да нарушават, в своя полза. Трябва извънсистемно решение.

И то вече си има конкретна дата: на 30.01.2016 г. е датата за поредния митинг-шествие на НОД (национално-освободително движение) за предоставяне на Президента на извънредни пълномощия. Всеки път вадят все повече хора. Последния път (04.11.2015 г.) бяха над 150,000. Даже и московските централни улици с по 4-6 платна от едната страна не успяха да ги поемат. Сега ще видим - как ще е и какво ще последва.
Междувременно, генералната репетиция в Грозни протече успешно -
над 1 млн. народ излезнаха в подкрепа на Путин.

«Мы — за Россию!», «Мы — за Владимира Путина!», «Мы — за Рамзана Кадырова!», «В единстве — наша сила!».

Рамзан Кадыровняколко пъти твърдо заявява - "Ние сме бойната пехота на Путин!". Пехотата в случая е нещо много важно. Защото това не е просто каква да е пехота. На всички международни състезания досега чеченския спецназ беше, ако не на първо място, то поне на едно от първите три места. Това наистина е спецназ, и наистина е пехота, която е готова не само да воюва, но и да побеждава.
Дали ще им се наложи да го правят по улиците на Москва през 2016 
г.?
Ще видим.
Тези от нас, които оцелеят.

_____

Още по темата:

_____

Автор: Пламен Пасков



 

 

_____

Още от Пламен Пасков в Евроком