София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефът на Пазарджишката болница уволнен

По заповед на Бойко Борисов

4 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Директорът на Пазарджишката многопрофилната болница за активно лечение д-р Васил Вълчев е освободен по заповед на премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Още миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев е изпратил писмо за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. Ананиев не посочва какъв е мотивът за отстраняването на д-р Вълчев, но предположенията са, че то има връзка с журналистическите материали, които показаха злоупотреби със слагането на стендове на хора със здрави сърца.

До провеждането на избор за нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.
Министър Ананиев е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК-решенията, издадени от комисиите в Пазарджишката болница.
От днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започна пълна проверка на лечебното заведение по разпореждане на здравния министър.

Д-р Васил Вълчев заяви, че журналистическото разследване срещу него и болницата е поръчка от конкурентно лечебно заведение в града.

Вълчев бе категоричен, че нито той самият, нито други лекари от болницата са с фалшиви ТЕЛК-ови решения, които да ги облагодетелстват финансово.