Гледай
на живо

СКАНДАЛЕН таен запис в 78-мо училище в Банкя потресе родители и учители (ВИДЕО)

Директорът, Весела Неделчева: "Нито един родител няма да има възможност да си каже мъката"

СКАНДАЛЕН таен запис в 78-мо училище в Банкя потресе родители и учители (ВИДЕО) На таен запис от разговор между директорката на 78-мо СУ "Христо Смирненски" и учителите там се чува... thumbnail text

На таен запис от разговор между директорката на 78-мо СУ "Христо Смирненски" и учителите там се чува как по време на педагогически съвет директор Неделчева издава нареждане всички родители на децата в учебното заведение да бъдат игнорирани от преподавателите.

Нареждането, което ясно се чува на записа, направен от учителите е следното:

"Никакво внимание към родителите! Само изискване без да ги оставяме те да си казват своето мнение!"

Позицията на директорката и целия аудиозапис чуйте тук!

Учителите, направили записа се определят като репресирани. Въпреки нежеланието им да следват инструкциите на директорката са принудени да го направят.

В израз на безсилие записват абсурда, който не се случва за първи път и го публикуват в интернет.

От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система изказват своето възмущение от това, което се чува на записа. 

В писмо до медиите се посочва, че за директорката Весела Неделчева са получавали множество сигнали и от учтели, и от родители.

Дамата е вече известна  с "безобразното" си и "безцеремонно" отношение.

Публикуваме цялото писмо от организацията, както и видеото с тайния запис.

"От Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система като водеща родителска организация в страната сме длъжни да изкажем недоволството си от това, което се чува в този тайно направен запис, който бе качен от учители в Youtube.

Определяме като недопустимо отношението на директора на 78-мо училище в град Банкя към родителите и учителите.  

Недопустимо е един директор да заповядва на учителите да не обръщат внимание на родителите. Ясно е и че за учителите това е трудно, но са длъжни да го изпълняват.

При нас са постъпвали многократно сигнали за безобразното и безцеремонно лошо отношение на директора Неделчева към родители и учители, но това минава всякакви граници.

През тази седмица ще сигнализираме институциите и ще очакваме реакция от тяхна страна."