София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

За Властелина на пръстените и царството на кривите огледала

Счупването на координатната система «Добро-Зло»

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Често съм си мислил – дали медиите наистина са 4-та власт? Дали не са първа, или поне част от първата? Или…задължително продължение, инструмент на първата, който да ги сложи между 1 и 2… Ей такива въпроси, и въпросителни ми възникват понякога.

Друг важен, и тежък въпрос е: каква е разликата между СМИ, и СМРАД*? Разликата между журналисти, и журнаГлисти. Уж съкращенията СМИ, и СМРАД започват с еднозначните СМ (средства за масова…), но продължението е важно. Едните завършват с …И (…информация), а другите с …РАД (…реклама, агитация, и дезинформация). Това променя същността, съгласете се. Описва я по един доста по-разичен начин. Както и разликата между журналисти (хора на журнала, вестника, списанието, на осведомяването), и журнаГлисти. Уж същото, но с вече ярко изразен паразитно-вредителски елемент.

Журналист е професия, занаят, но и мисия, отговорност, и даже жертвоготовност. Готовност да се бориш, и защитиш обществения интерес, на читателите да знаят истината, колкото и опасности и рискове да е струвала тя на тези «войни на перото».

Докато журнаГлист е пряко указание за това, че този бивш (в някоя минала същност) «войн на перото» е преминал от другата страна на барикадата. Станал е върколак. Приел е да работи за всеки друг, само не и за обществения интерес, не и за истината. Неговата работа е да преоблече, да маскира, а ако може, да скрие, и унищожи истината. И да пробута вместо нея някое кукувиче яйце, продиктувано не от интереса на обществото, а от точно обратното.

Тези подробности не са без значение.

Защото вижте какво става. Едни и същи събития, приподнесени по различен начин, раждат различни възприятия, различни оценки, и различни реакции от обществото. Буквално от начина на поднасяне зависи и изграждането, или разграждането на ценностната система на хората. И тук говоря не само за рекламите (няма реклама без лъжа, и измама), а за мантрите, за оценките – кое е добро, и зло. За смяната на местата. За счупването на координатната система «Добро-Зло». За сглобяването и наопъки, и приподнасянето и за правилната. Става дума за 10-те божи заповеди, само че с обратен знак. За прекия асфалтиран и осветен път, за магистралата на Сатанизма. И не, това не са силни думи.

Всички знаеха (преди години), че е лошо да убиваш, да лъжеш, да грабиш, да причиняваш страдание на хората. И всичко лошо раждаше възмущение, порицание, стремеж да укориш, да накажеш Злото във всичките му прояви. Раждаше естествената реакция срещу Злото.

Лошо е да следваш «човек за човека е вълк», правилното е да спазваш «човек за човека е брат». Защото казано е: "И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божи образ го сътвори: мъж и жена ги сътвори"(Бит. 1:27). Тоест, «Човек» е само този, който е богоподобен. Който е с образа на Бога. Който се старае да следва Бога. Не Сатаната. Защото Сатаната е обратното на Бога. Той е Злото.

В същото време, от 1989 насам повечето СМИ неусетно станаха върколаци – преобразуваха се, кои по-бавно, които по-бързичко, в СМРАД. Започнаха да учат, че няма нищо лошо да убиваш, стига да има полза, да има «интерес». Това е даже забавно, и развлекателно. Наричат го «екшън» (дейно), «трилър»(напрежение), «хорър» (ужаси). Наричат го с небългарски думи. Защото една от целите беше, е, и ще бъде унищожаването, подмяната на езика. Смени, замърси езика на един народ, и ти си сменил, замърсил, и смачкал душата му. Героизират престъпници, убийци, крадци, и бандити. Вече няма нищо лошо да лъжеш, защото това е част от «маркетинга» (търгашеството чрез измама), от «успеха». Успеха да станеш по-богат. Това, че ставаш такъв чрез измама, са подробности без значение. Злото става естественото, нормалното. Стига да има обяснение, оправдание, за което СМРАД работи наистина с ударни темпове.

Няма лошо да се бомбардира Югославия. Да се убиват сърбите за това, че искат да си запазят държавата. Защото новият Голям Брат така е решил, и ни е казал, че това е добро. Няма лошо да се нападне Ирак. Или Афганистан. Да се избият стотици хиляди там, даже милиони. Няма лошо, направо е задължително даже и ние да учавстваме в това. Въпреки, че тези хора не са ни направили нищо, не са ни нападали. Търгували са с нас. Плащали са си. Дължат ни огромни пари, които Големият Брат ни заставя да «опростим». Но той не ги опрощава. Взима всичко, до последната стотинка. Даже ги прави длъжни на него. Защото това според СМРАД е нормално. Така им казва да пишат, говорят, да ни «осведомяват». Правоверните «гледни точки» пристигат винаги от генерал-губернатурата, на която за камуфлаж, и от лицемерно приличие все още и казват «посолство».

Нямало нищо лошо да унищожим предприятията си. Всъщност, даже е препоръчително. Ако трябва да сме докрай честни, направо си е задължително. Е, не всички. Най-вкусните, които гарантират печалби, като естествените монополи, полезните изкопаеми, ценните метали, фармацевтиката, някои сегменти на енергетиката, ги оставяме. Но не в наши, български ръце. Защото «чуждестранният инвеститор» щял да ги управлява по-добре. Разбира се, че той, белият чуждестранен господар, ще ги управлява много по-добре. Но с едно уточнение - в своя полза, не в наша. Нашите ползи не са в менюто, и в целите му.

СМРАД ни казват, че това е нормалното. Въпреки, че очевидно не е нормално да ни ограбват, и прецакват в нашата си страна, в нашата си държава, за която ние плащаме цената на конструкцията «държава» с данъците си.

Казват ни, че е нормално, препоръчително, и задължително да унищожим армията си. Защото така «препоръчвали» нашите «съюзници». За военните в това число «съюзници» говоря. За същите, които не искат да дадат личен пример с унищожението на тяхната си армия. Не искат да пуснат на тяхна територия наши, български военни бази безплатно. Но СМРАД казват, че това е не само правилно, ами направо хубаво, и полезно. Без отново да уточняват – за кого именно. Защото е очевидно, че всичко е честно, но по тяхному: хубавото и лошото са разпределени по равно: хубавото за «чуждестранните инвеститори», и за «нашите съюзници», а лошото – за нас. В нашата страна хубавото е за тях, а лошото – за нас. Така ни казват, така ни убеждават, така ни повтарят денонощно от СМРАД: вестници, телевизии, радиа, Интернет, всички средства за масова реклама, агитация, и дезинформация се стараят да ни убедят точно в това. 26 години вече, денонощно.

И все повече хора наистина го приемат за нормално. Ходят в съня си, живеят в кошмара си, но с квадратни стъклени очи повтарят като зомбираните от филма «Мумията» «Им-хо-теп!» (от 2:53 нататък). В нашия случай повтарят други, не по-малко безумни мантри: «глобализация», «мултикултурализъм», «свободен пазар», «пазарна икономика», «толерантност», «демокрация», и прочее заклинания без ясно дори и за мантруващите ги значение на тези думи. Уж всичко си е същото като преди 25 години: напролет пак птички пеят, хората пак си ходят по улиците, на работа, по кафета и ресторанти, уж война няма.

Но същите тези хора, които бяха на митинга в София през 1990, и скачаха, крещяха на жълтите павета през зимата на 1996 срещу 1997 «Кой не скача е червен!», днес са с кредити, ипотеки, дългове, и без работа. Банките (които бяха български, но отдавна не са) взимат 32,000-36,000 апартамента годишно, обезлюдяват по един среден град, за неплатени кредити. Българите отглеждат децата си (ако изобщо ги раждат) не с нагласата да останат, да развиват България, да се радват на живота си в Родината си, а да стават емигранти. Да отидат в чужда държава, в чужда къща, да станат немили-недраги, хъшове по света. Същите тези българи, които са преки кръвни наследници на априлци, на героите от Дойран, от Одрин, Сливница, Тутракан, Добрич. На земеделците, нашите баби и дядовци, които раждаха по 5-8 деца. Сега същите тези днешни българи, без война, без видимо насилие, «сами» са решили, че хедонизмът, «да си поживееш», «да осигуриш децата», «да имам стабилна работа, и тогава», не се женят, не раждат деца. Правят 0-1-2 максимум. Учавстват съвсем доброволно и съзнателно в убийството, и в самоубийството на народа «в режим на реално време». Защото им е внушена «европейската ценност», че «цивилизованите нации са така». Че семейството е отживелица, а децата са само «мъки, отговорности, и разходи». Не единственния истински билет към Вечността на всеки нормален човек, а именно това – разходи, отговорности, и намалени лични свободи, и удоволствия.

Докъде води това? До всичко най-лошо, в най-убийствения смисъл на думата. Точно така, както е по правилата на системния сатанизъм.

И не само в България е така. На прицел са всички от «излишните народи». Например в Украйна, през 2014 година това доведе до Родители срещу деца. В буквалния смисъл на думата, с оръжие в ръка. В Луганск, бивша Украйна, вече Новорусия, например. За щастие, в конкретния епизод побеждава дружбата, и чисто човешките, и родствени отношения. Там СМРАД все още не е победил окончателно. Все още има запазена човещина, жива е съпротивата на нормалното, срещу противоестественото, и сатанизма.

Но американците, слугите на световните банкстери, имат все още много башибозук в запас. Всичко страшно и кърваво за остатъчната Украйна все още предстои. Продължението следва, дето се казва.

Всъщност, битката и войната в Украйна изобщо не са само за Украйна. Даже не е заради Русия, и само срещу Русия. Тя е за съхраняване на американското насилствено превъзходство на долара, и за статута на една империя, поддържан с войни, кръв, и страдания в около 124 от 197 страни в света. За световната власт на една малка група от международни, и дори безродни хора. На световните банкстери.

Умните хора се учат от чуждите грешки. И от чуждите грехове, бих добавил. Още повече, че в нашата си къща, в нашата си страна нещата се виждат предубедено. По-лесно е да видим отстрани, и разберем –какво става на чужд пример. Въпреки, че е същият като нас.

Затова дайте да видим - какво направиха САЩ в Украйна:

1. Превзеха Украйна административно, назначиха свои марионетки, максимално безгласни, зависими, като кученца на къс повод (Всъщност, същото е направено от 1997 и в България). За гауляйтер, който е над президента на Украйна (който е само за красота) беше поставен (никога, от никого не избиран) добре известният ни Херман Ван Ромпой. И за сигурност САЩ назначиха за «министри» в Украйна направо свои граждани, американци. Да няма после «ама не разбрах». У нас назначиха за «наши» министри свои стипендианти, хрантутници, ученици, и бивши служители. Почти същото е.

2. Отварят я като консервена кутия, за да излапат каквото там е останало за доисмукване (синът на Байдън вече възглави газопреносната им мрежа, а Шеврон дупчат за шистов газ), и да захвърлят празната опаковка "Украйна". Това се прави чрез подписване от техните назначени марионетки на "съглашенията", които поставят Украйна, украинците, и украинските предприятия в статут на "недоразвита страна и народ". Без майтап, точно така е формулирано в пункт 43 в самото «споразумение». Украинците са длъжни да осигурят отваряне на украинския пазар за европейски / американски стоки, като в същото време няма и една дума за допускане на украински стоки на същите тези пазари. Всичко си е съгласно класиката на колониализма.

3. Унищожаване, прокуждане, изгонване на 4/5 от населението. Това в енциклопедиите се нарича "геноцид", "етническо прочистване". За целта чрез "реформи" се унищожават образование, здравеопазване, социална система, а чрез унищожаването на предприятията - и работните места, и мотива на хората да останат по родните си места. Завземат се във вид на "чуждестранни инвестиции" водата, горите, природните изкопаеми, земите, търговията, енергията, и телекомуникациите и съобщенията на цяла Украйна. Това също са азбучни практики за англосаксонския колониализъм, нищо лично. Точно като това, което 25 години правят и с нас, в България.

4. Към това се добавят гей-паради (педерастки дирник деца не ражда), пропаганда на ЛГБТИ, разврат като хедонизъм (от секс "само за кеф" деца също не се раждат), наркомания, алкохолизъм, от които хората също умират, и деградират. Хитлер беше далеч по-откровен: той поне се напъваше физически да ги изтреби. И честно си го зявяваше в плановете. Днешните господари на света нямат нищо против целите на Хитлер. Но неговият метод създава големи проблеми с утилизации на труповете, на заравяне. И изобщо организацията, разходите, и усилията при физическите убийства са по-големи. Англосаксонския колониализъм обогатява технологиите за постигане на тези цели с въпросните "меки средства", със същия резултат. Далеч по-евтино, по-тихо, и с по-високи резултати. Когато направиш така, че хората, вместо да се съпротивляват на масовото им убийство, ограбване, и прокуждане, започнат да ти помагат във всичко това, против своя собствен интерес, нещата стават по-бързо, и по-евтино. Просто пропагандираш масовото самоубийство, без да го наричаме така. С помощта на СМРАД използваме думи, термини, евфемизми, и иносказания, които трябва да скрият, да изменят, и да измамят хората. Впрягат се всички технологии за промяна на масовото съзнание. В крайна сметка, жертвите трябва сами, за своя сметка да направят всичко това, за което преди машината на Хитлер е имала грижата.

5. Добавят се пропаганда на "свободните отношения", за да се разрушат семействата като клетка и институт за продължение на рода. Насажда се "ценностна" система на лапачество и потребление. Налага се като ценност преследването на някакъв илюзорен материален успех, и чак след това създаване на семейство и деца. Справка - началото на филма "Идиокрация". Отново продиктувано от колониални цели и задачи за разчистване на туземци, и съкращение на населението, за нуждата на колониалистите.

6. Понеже всичко това е процес, който все пак изисква технологическо време, тази година, както е по плановете им, вероятно ще се опитат да повторят същото упражнение (Киев 2014) и с Москва, и с Русия. Като в качеството на военна сила ще използват «бесните кучета на войната», създадени на същата тази територия на управляемия хаос, в това число и с помощта на технологията "Мека сила". Такива безродни башибозуци и йеничари винаги, и във всеки народ могат да бъдат намерени, отгледани, мотивирани, обучени, и пуснати да сеят хаос. Точно така, както го видяхме за последните години в Либия, Египет, Сирия, "Арабската пролет", а преди това в Югославия, Чечня, и други подобни "цветни" революции.

7. Ако успеят, американският фалшив долар ще получи още една, може би 10-15 годишна отсрочка, преди балона отново да стигне до степен да гръмне, както е сега. Целта е кървавото потушаване на въстанието на "Русский мир" да бъде страшен урок за Китай, и другите страни от БРИКС. Назидателен урок, за всички други кандидати за суверинитет, навсякъде по света.

Ако не успеят, ще се появи шанс за много страни, и народи. Нашият шанс е да се преборим и ние, за нашия загубен суверинитет. За скъсване на колониалните пранги, в които по същата технология Pax Americana вече ни постави от 1997 година насам.

Но преборва се само този, който разбира, и знае – кой е свой, и кой е чужд. Който разпознава врага. Вижда го. Знае, как изглежда. Който не го нарича «съюзник». Разпознава врага този, който разбира, че сме поканени на трапезата на Запада не в качеството ни на сътрапезник, а на мръвка. Докато нужната критична част от българите не разберат, какво е истинското лице, и име на врага, и престане да го бърка с «приятел», и «съюзник», няма да имаме никакъв шанс да оцелеем.

Хората в Украйна, поне повечето от тях, все още мислят като нормални хора, постъпват като нормални хора. Именно затова се борят, а не мрат мърцина, не се самозапалват, и самоубиват от отчаяние. Техният гняв и борба, тяхната самозащита са насочени не към самоунищожение и самоубийство, а към истинския враг, който техните неповредени все още сетива разпознават. Докато огромната част от българите даже не знаят - на кой свят се намират, и не знаят името, лицето, и същността на това, което ги убива.

Те са в положението на стария крал Теоден (Властелина на пръстените, част 2), когото онзи изрод Гримо Змийското сърце тровеше с лъжовни и измамни думи, и го беше докарал до степен на неадекватно разлагащо се полу-растение. Във филма (и в историята на Толкин) се намери Гандолф, със задругата, които събудиха стария крал, помогнаха му да види света около себе си с ясен поглед. От което, естественно, последва неизбежното изправяне, и изгонване на предателя-отровител.

Искате ли да ви разтълкувам, кой в коя роля е, пренесено към нашето съвремие?

  • Саурон: САЩ, световните банкстери.

  • Рохан - България, и другите колонии на САЩ

  • Теоден: българският народ. Може да се разбира и като другите сродни нам народи, колонизирани аналогично след 1991.

  • Гримо Змийският език: СМРАД (средствата за масова реклама, агитация, и дезинформация), колониалната политическа плутокрация, заедно с посолството на САЩ)

  • Гандолф и задругата: малкото будни, зрящи, разбиращи всичко това журналисти, общественици, будители.

Разберете, борбата с цел «буря в чаша вода» за смяна, и/или разместване на марионетния корпоративно-политически олигархат е безсмислена. Тази «борба» е предварително одобрена, съгласувана, и подготвена с разрешението, ако не и нареждането на САЩ амбасадата у нас. И никакви бойкоборисовци, сергейстанишевци, лютвиместановци, никакви ре-деформатори, плагиатори, и прочее политически келепирджии тук нямат значение! Защото те не решават самостоятелно НИЩО! Тяхната роля е роля на актьори, и статисти, а нашата: на зрители, които плащат билетите, без да ни питат! Колкото и да е нетърпимо отвратителен този лош политически спектакъл, колкото и да искаме да излезем от тази убийствено СМРАД-лива зала на театъра на кошмара. Всички колонии са така.

Защо ли?
Защото наднационалното, колониално управление над тези актьори си остава неизменно, и целият този театър е по волята и решението на това колониално управление.
Всички са такива. БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
Ей това като разберете, и признаете, играта може да започне на чисто, и да се построи нещо читаво.
Иначе всички оставаме като стария крал
Теоден, тровен от Гримо Змийският език (СМРАД, петата колона на САЩ, заедно с колониалната политическа плутокрация).
Нашият единствен шанс в случая е да бъдем част от
задругата на Гандолф, а не да сменяме един Гримо Змийски език с друг. За тази цел си трябва знание, и готовност за борба. Точно, както е в епизода.

Дали българите ще намерим, и чуем своя Гандолф, и ще разберем - кой всъщност е техният враг, който ги докара до агония, близките 2-3 години ще покажат.

От нас зависи. От ВСЕКИ ЕДИН от нас! И от вас, които четете: ЛИЧНО!

Помислете си над това.

 

_____

Още по темата:

НЕ ПИТАЙТЕ, РАЗБЕРЕТЕ!

НАШИ, ВАШИ, ТЕХНИ (ЧУЖДИ)

КОЛОНИЯ И СМЪРТ ИЛИ ОПЪЛЧЕНИЕ И БЪЛГАРИЯ – ИЗБЕРЕТЕ САМИ!

НЕЗАКОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ

26 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: БУДНА КОМА ИЛИ КЛИНИЧНА СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИТЕ

АНТИХОРА, СЪР...

_____

*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Отличителна черта - лъжат, мамят, крият истината. Работят за наша сметка, но в полза на чужди държави.

_____

Автор: Пламен Пасков



 

 

_____

Още от Пламен Пасков в Евроком