София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атлетико представи своята рекордна покупка

19-годишният португалец пристигна на Wanda Metropolitano за сумата от 126 млн. евро, които “рохибланкос” платиха на Бенфика

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Отборът на Атлетико Мадрид официално представи Жоао Феликс като свой играч. 19-годишният португалец пристигна на Wanda Metropolitano за сумата от 126 млн. евро, които “рохибланкос” платиха на Бенфика. Така той се превърна в най-скъпото попълнение в клубната история.“Доволен съм да бъда част от проекта и историята на този клуб, ще помогна с каквото мога. Благодаря на Мигел Анхел, родителите ми, брат ми и приятелите ми. Без тях нищо нямаше да е възможно. Тук съм, за да давам всичко от себе си за клуба. Диего Симеоне и съотборниците ми ме посрещнаха по най-добрия начин. Така имам вяра, че ще се приобщя. Както вече съм казвал, не обръщам внимание на темата с цената ми.
Бих искал да срещна Бенфика в Шампионската лига, за да усетя цялата любов, която клубът ми е дал. Беше много специално, именно Бенфика заложи на мен. Ценя и начина, по който се отнесоха с мен. Сбогуването беше трудно, винаги ще останат в сърцето ми. Не е лесно да напуснеш Португалия и ми пожелаха късмет. Това, че ще съм заместник на Антоан Гризман? Изолирам се от напрежението и се ограничавам в това да си върша работата, както и да давам най-доброто от себе си, за да помагам на отбора.
Дали съм искал съвет от Кристиано Роналдо? Той е голям играч, най-добрият в света в момента, а може би и за всички времена. В националния тим той ми разказа за Мадрид, много му харесва града. Аз обаче съм тук, за да творя моя собствена история и да бъда запомнен като Жоао Феликс. Кристиано си е Кристиано, а аз съм Жоао Феликс”, заяви Феликс.