София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Барса продаде още един от ненужните

Сделката за 25-годишния футболист може да донесе на Барса още 3,1 млн. под формата на бонуси. Халфът ще подпише договор за 4 години и ще играе с номер 6 в Селта

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

В последния ден на юни Барселона успя да финализира важен трансфер. Каталунският клуб продаде Денис Суарес на Селта за 12,9 млн. евро и по този начин събра необходимите 70 млн. през последната седмица, благодарение на които няма да завърши на загуба финансовата година.
Сделката за 25-годишния футболист може да донесе на Барса още 3,1 млн. под формата на бонуси. Халфът ще подпише договор за 4 години и ще играе с номер 6 в Селта.
Денис Суарес е юноша на Селта, но напусна "Балаидос" през 2011 година. Той не получи много шансове да се докаже в Барселона и няколко пъти беше преотстъпван. През пролетта Суарес игра под наем в Арсенал, но през повечето време беше контузен и не остави никакви следа с екипа на "топчиите".
От техничния полузащитник се интересуваше и Валенсия, но той предпочете да се завърне в Селта.