София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА аут от Европа след поредно съдийско клане

"Армейците" се бориха мъжки срещу Зоря с човек по-малко, френският чернодрешко не им даде чиста дузпа 

5 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

ЦСКА е аут от Европа след поредно съдийско клане! "Армейците" бяха сериозно ощетени и на реванша със Зоря (Луганск), който загубиха с 0:1 след гол в 89-ата минута и с общ резултат 1:2 отпаднаха от Лига Европа.
Скандалният френски съдия Амори Деларю оплеска двубоя, ощетявайки сериозно българския гранд. Гологлавият рефер не посмя да отсъди явна дузпа за игра с ръка на Михайличенко след удар на Кристиян Малинов в 22-ата минута. Само секунди след това пък Иван Турицов беше изгонен с директен червен картон и ЦСКА трябваше да играе повече от час с 10 човека.

Така беше повторена картинката от първия двубой, когато "армейците" отново бяха жестоко порязани. Припомняме, че в София на украинския тим беше подарена дузпа, от която Юрченко изравни в 45-ата минута, след като Евандро беше дал аванс на "червените" в 13-ата.  
За реванша в Запорожие Люпко Петрович заложи на титулярите от дербито с Лудогорец (0:0). В хода на срещата в игра се появи юношата Митко Митков, който напоследък не получаваше шанс, както и Диего Фабрини и Тони Уот.
Треньорът на Зоря Виктор Скрипник се принуди да извършва принудителна смяна още в четвъртата минута, когато топката удари в главата Абу Хана и той беше изнесен на носилка. Само 120 секунди по-късно пред "червените" се откри отлична възможност. Бранител на Зоря сгреши, топката попадна в Али Соу, който се озова един на един срещу бранител в бяло, но се засуети и не успя да го преодолее.