София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фиорентина обмисля да смени Монтела със Спалети

През уикенда Фиорентина допусна тежка загуба с 2:5 от Каляри и заема 9-о място в класирането

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Представянето на Фиорентина от началото на сезона никак не се харесва на ръководството на клуба. Шефовете на “виолетовите” вече сериозно се замислят за треньорска рокада, а ако се стигне до такава и Винченцо Монтела бъде освободен, с най-големи шансове да заеме поста е Лучано Спалети.
През уикенда Фиорентина допусна тежка загуба с 2:5 от Каляри и заема 9-о място в класирането. Тимът от Флоренция е спечелил само 4 от 12-те си мача до момента и един от последните пет. Това е накарало ръководителите на клуба да потърсят контакт със Спалети, който е без работа, откакто напусна Интер. 60-годишният специалист обаче все още е на заплата при “нерадзурите” и това може да се окаже проблем за “виолетовите”, ако решат да го ангажират. Неустойката за прекратяване на договора на Спалети беше и една от причините Милан да се откаже от него и да назначи Стефано Пиоли на мястото на провалилия се Марко Джампаоло.
В Италия пишат, че ако след паузата за националните отбори резултатите не се подобрят, Монтела със сигурност ще си тръгне от “Артемио Франки”. През септември и октомври той изведе Ла Виола до три победи и три равенства в Серия “А”, като отборът надигра Милан на “Сан Сиро” и не отстъпи на шампиона Ювентус. В последните си 4 мача обаче Фиорентина взе само една победа и се смъкна в класирането.