София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НОВ ИСТОРИЧЕСКИ РЕКОРД ЗА КРИСТИАНО РОНАЛДО

ПОРТУГАЛЕЦЪТ ПОДОБРИ РЕКОРД НА ПЕЛЕ

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Кристиано Роналдо е първият играч в историята, отбелязал над 50 гола в 5 поредни сезона. Това той прави с екипа на Реал Мадрид.
По този начин той изпреварва и Пеле, като бразилския магьосник го е правил в 4 поредни сезона за Сантош.
Кристиано Роналдо и Лионел Меси често се появяват в различни класации доказвайки своето високо ниво и в конкуренция помежду си в подобряване на поредния голям рекорд.
Съвсем наскоро Роналдо отбеляза гол номер 300  за Реал Мадрид, който бе последван бързо от рекорд на Меси, който пък от своя страна вкара своя гол номер 400 за Барселона.
Не минава седмица, в която някой от двамата да не  счупи някой рекорд или да направи друго постижение.
Роналдо отбеляза 50 ния  си гол за сезона срещу Малага миналата седмица в мач от първенството и носителят на „Златната топка” за 2013г.;2014г. и 2015 г. направи нов невероятен рекорд.
Отбелязвайки  50 гола този сезон, Роналдо успява да достигне до тази цифра в пет различни сезони, което го прави първият играч, който някога е постигал това в историята.
Кристиано Роналдо преди този сезон имаше  4 сезона с 50 гола заедно с  Пеле, но той е вече е извън играта и няма възможност за него да подобри постижението на португлаеца.
Дали ще достигне до 50 гола и през следващия сезон ? Това не е нещо, което изглежда напълно възможно и е по силите на родения в португалския град Фуншал футболист.