Гледай
на живо

Полемиката продължава! Защо футболист №1 на България не влезе в топ 3 за най-добър нападател

Споровете продължават!

Полемиката продължава! Защо футболист №1 на България не влезе в топ 3 за най-добър нападател

Вчера Кирил Десподов бе избран за футболист №1 на България. В анкетата гласуваха 118 представители на медиите. Играчът на ЦСКА-София спечели със 159 точки, втори остана Георги Петков (151), а на трето място се нареди Тодор Неделев (149).

Най-добрият играч на България, който се подвизава в български клуб, изненадващо не попадна в тройката за най-добър нападател и се нареди на трето място в класацията за халф №1 с едва осем точки.

Това логично предизвика моментална полемика в социалните мрежи с логичното питане:

Георги Петков е вратар №1, Николай Бодуров е защитник №1, Тодор Неделев е халф №1, Мартин Камбуров е нападател №1 - какъв играе Кирил Десподов?

Дали става въпрос за объркване или пък има логично обяснение на този казус, предстои да разберем. Но е факт, че третият в класацията за “Футболист на годината” - Тодор Неделев, е събрал 74 точки повече от Кирил Десподов в надпреварата за най-добър халф.

При нападателите пък вече споменахме, че Десподов дори не е в тройката. Там са Мартин Камбуров (43 точки), Клаудиу Кешерю (33 точки) и Станислав Костов (21 точки). Любопитното е, че за “Футболист №1 на България” нападателят на Левские на 10-о място, събирайки 8 точки - с цели 151 по-малко от Кирил Десподов.

Дори точките на футболиста на ЦСКА-София да са се разводнили (някои да са гласували за него за най-добър халф, а други - за най-добър нападател), при тяхното събиране той отново щеше да е далеч зад победителите Тодор Неделев и Мартин Камбуров.

Футболист номер 1 за 2018 година:

Кирил Десподов (ЦСКА-София) 159 точки
Георги Петков (Славия) 151 
Тодор Неделев (Ботев Пловдив) 149

Най-добър халф: 

Тодор Неделев (Ботев Пловдив) 82
Марселиньо (Лудогорец) 10
Кирил Десподов (ЦСКА-София) 8

Най-добър нападател: 

Мартин Камбуров (Берое) 43
Клаудиу Кешерю (Лудогорец) 33
Светослав Костов (Левски) 21