Гледай
на живо

Шок за Лудогорец! Изненадваща издънка срещу последния 

Шампионите взеха само точка от аутсайдера Верея

Шок за Лудогорец! Изненадваща издънка срещу последния 

Лудогорец изненадващо се препъна при подновяването на първенството. В първата си официална среща за 2019 година "орлите" направиха 0:0 с Верея на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. Избраниците на Антони Здравков бяха пълни господари на терена, но се скъсаха да пропускат пред вратата на украинеца Генадий Ганев, и в крайна сметка си тръгнаха само с точка от гостуването в Стара Загора. Стражът на Верея стори чудеса от храброст, отчайваки шампионите с отличните си намеси.
След неочакваната издънка на Лудогорец, пред преследвачите ЦСКА и Левски се открива възможността да съкратят изоставането от лидера. "Орлите" са на върха с 52 точки, "армейците" имат 45, а "сините" 41. Утре от 15:00 часа ЦСКА гостува на Черно море, а в неделя от 17:30 часа Левски приема Локомотив (Пловдив).
Срещу Верея официален дебют за Лудогорец направи Пламен Илиев. Националът пази вратата на гостите от Разград, като предимно скучаеше. Дебют в Първа лига записа и румънецът Адриан Попа, който влезе на смяна в 65-ата минута.
Сред титулярите на Верея пък нямаше нито един български футболист. Новият треньор Олександър Савидов разчита предимно на свои сънародници от Украйна, грузинци, сърби и др. Все пак двама наши сънародници влязоха като резерви - Станислав Маламов и Денислав Станчев.