София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Славия ликува с 10 души

"Белите" надделяха с 2:0 срещу Ботев

4 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Славия победи с 2:0 като гост Ботев (Враца) в мач от 19 кръг на efbet Лига. "Белите" триумфираха с попадения на Янис Карабельов и Емил Стоев, а с успеха влязоха в първата шестица на класирането. Славия игра цяло второ полувреме с човек по-малко, тъй като Христо Попадийн бе изгонен за два жълти картона още в 49-ата минута. Домакините пък отбелязаха гол за 1:1 в последните минути, но той бе отменен точно преди "белите" да изпълнят центъра. Решението на страничния рефер отприщи гнева на Тони Здравков и футболистите му. Наставникът на врачани дори си скъса и хвърли баджа, за което бе предупреден с жълт картон от съдията Георги Димитров.
Самата среща не се запомни с много футболни достойнства и се игра на доста лош терен. "Белите" натиснаха силно в началните минути и успяха рано да излязат напред в резултата. В 16-ата минута Галин Иванов центрира от фаул, удар с глава срещна гредата и топката се върна в игра. Последва удар и блокиране от защитник, но при третия опит Карабельов стреля между краката на Костов и реализира за 1:0 за "белите".След червения картон в началото на втората част темпото спадна много, а реферът даде голям брой жълти картони. Все пак ситуацията бе спокойна почти до последните минути. Тогава Домовчийски реализира с глава за 1:1. Играчите на Здравков се порадваха, след което и двата тима се наредиха за подновяване на играта от центъра. В този момент обаче последва сигнал от страничния съдия, че е имало засада и попадението трябва да бъде отменено. Това решение влуди Здравков, Божинов и останалите от тима и щаба на Ботев. Последваха пререкания и изгонване на наставника. Повторенията показаха, че засада има и голът е правилно отменен.
В следващите секунди Емил Стоев бе изведен сам срещу Костов още от центъра и технично го преодоля за крайното 2:0.