София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спалети очаква труден двубой с Айнтрахт Франкфурт

Трябва да влизаме в мачове с желанието да победим, да играем по-добре от противника и да показваме нашите силни страни

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Наставникът на Интер Лучано Спалети говори пред медиите преди утрешния 1/8-финален двубой с Айнтрахт (Франкфурт) от 1/8-финалите на Лига Европа. Специалистът призна, че не е запознат със съдържанието на днешния разговор между изпълнителния директор Джузепе Марота и нападателя Мауро Икарди. Спалети определи съперника на "нерадзурите" като "типичен германски отбор".
"Това е една от онези вечери, в които трябва да знаеш как да действаш, защото животът минава бързо. Трябва да влизаме в мачове с желанието да победим, да играем по-добре от противника и да показваме нашите силни страни. Искаме да докажем кои сме ние", започна наставникът на днешната пресконференция.
"Айнтрахт е отбор, който взима инициативата и иска да диктува събитията на терена. Понякога налагат бързо темпо и залагат на здрави физически единоборства. Когато усетят, че са пресирани, залагат на дълги топки към нападателите. Те са типичен германски отбор. Когато имаш контузени футболисти, винаги е разочароващо. Това се случва в хода на сезона. Четох новини за среща между Марота и Икарди, но подготвях тренировъчния процес и не знам нищо по въпроса. Цялото ми внимание е насочено към мача", завърши специалистът.