София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уволнен ли е Валверде

Според Cadena Ser oбаче това не е вярно и Валверде е в отпуск, като се надява да продължи да води тима и през следващия сезон

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Ернесто Валверде вече не е старши треньор на Барселона, твърди El Chiringuito. Въпреки че официална информация от клуба липсва, журналистът Хоаким Доменек съобщи, че днес ръководството се е свързало с 55-годишния специалист и го е информирало за решението да го освободи. Според Cadena Ser oбаче това не е вярно и Валверде е в отпуск, като се надява да продължи да води тима и през следващия сезон.
Очакваше се в рамките на деня от Барса да излязат със становище за бъдещето на Валверде, но това, че такова няма, не означава, че наставникът ще запази поста си. Провала срещу Ливърпул на полуфиналите в Шампионската лига и загубата от Валенсия във финала за Купата на краля са натежали и шефовете на клуба няма да дадат нов шанс на Валверде.
В медиите се спрягат няколко имена за неговия пост. Сред тях са селекционерът на Белгия Роберто Мартинес, който е каталунец, Роналд Куман, Ерик тен Хаг и Масимилиано Алегри.Валверде застана начело на Барселона през май 2017 година. В два поредни сезона той изведе тима до титлата в Ла Лига, а освевн това спечели една Купа на краля и една Суперкупа на Испания.