София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атанасов: Нормалните хора искаме президент на БФС да е Бербатов

Най-вече за битката за президентския пост на БФС

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Популярният журналист Георги Атанасов беше гост в предаването на БСТВ "Червен картон", където говори по много тези, свързани с футбола. Най-вече за битката за президентския пост на БФС.

Ето какво каза той:

"На знам друг такъв случай като този на Борислав Михайлов - да си изтегли оставката след 19 месеца. Това е наглост! Фарс, откъдето и да го погледнеш. Сивата паяжина започва да се разплита, но това кълбо няма край. Кълбо от далавери, зулуми и конфликти на интереси. Съдийството пък е превърнато в наследствен занаят, наследствен бизнес - бащи, синове, племенници, братовчеди, земляци, селяци... Всичко е овързано като свински черва.

Нормалните хора се надяваме Бербатов да спечели и да стане президент на БФС. Колкото и трудно да изглежда това. Не е никак лесно да свалиш кликата на Михайлов от власт. Боби е безмандатен. Там е като в Северна Корея. Митко е гоямо футболно име и разполага с безспорен интелект. Нямал опит. Половината на тези години да управлява, в които управлява Михайлов, ще придобие огромен опит. Бербатов има контактите, има и модерна визия. Защо футболният съюз на Хърватия да може да е ръководен от Шукер, който пое властта на 40, а тук да не може Димитър Бербатов на тези години да поеме властта в БФС? Макрон пое Франция на под 40 години...

Трябва да опитаме нещо ново. Заявката на Бербатов и тези около него звучи морално, чрез стремеж за промяна. Много са тези години, в които БФС беше под управлението на Михайлов. Бербатов и Петрови си имат пари. Не влизат във футбола за дивиденти. Излязоха рано в Европа и се европеизираха.

Какво да кажем за собственика на хегемона от Делиормана? Взима 60 милиона от телевизионните права, а дава 6-7 на клубовете. Плаща на съперници да му играят със свалени гащи. Как да имаме нормален футбол? А един друг голям спонсор си го нарича "шефе". Пак сменили треньора, след само 10 месеца. Този проект може и без треньор, защото всичко му е решено като организация - съдии, БФС, календар, наказания, отлагания... Треньор може да е Станислав Генчев до пенсия. Чужденци ги водят в Европа и после ги махат, за да не дават големи заплати, защото у нас може без тях. В организацията участва и Боби, естествено. Омагьосан кръг е това. Трудно може да бъде разбит. Шпалири и свалени гащи... Срещу ЦСКА се води война. А какво става в мачовете на други? Измислен червен картон на Жеферсон видяхме. Защото издигнаха кандидатурата на Бербатов".