София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бербатов и Монако спряха устрема на лидера Лион

Българският нападател уцели греда при равенството 0:0

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Монако и Димитър Бербатов изпуснаха шанс да се извисят еднолично на четвъртото място във френската Лига 1 след 23-ия кръг, след като се задоволиха с равенство 0:0 като домакин на стадион „Стад Луи II“ на лидера в шампионата Олимпик (Лион).
Удивителната серия от мачове без допуснат гол от страна на тима на Леонардо Жардим продължи, но монегаските не успяха да накажат грешната стъпка на Сент Етиен, който по-рано днес отстъпи изненадващо на Каен с 0:1.
Така Монако се изравни със Сент Етиен с по 40 точки на 4-то и 5-то място, като третият Пари Сен Жермен и вторият Олимпик (Марсилия) са с по 47 пункта. Лидерът Лион остава едноличен първенец с 49 точки, макар серията му от седем поредни победи да секна.
„Лъвовете“ бяха без голямата си звезда и основен голмайстор на първенството Александър Лаказет, който отсъстваше за дербито в Княжеството и не можа да надгради над головата си сметка от 21 попадения до момента.
Димитър Бербатов изпусна отличен шанс да открие резултата в 22-ата минута, когато малко случайно след рикошет при центриране отдясно топката попадна в обсега му. Българският голмайстор бе оставен непокрит пред малкия пенал, но с глава нацели гредата и не можа да прати топката в празния десен ъгъл на противниковата врата.
Бербатов с добро подаване освободи позиция за стрелба на закупения този месец от Бенфика Бернардо Силва, но 22-годишният португалец стреля по диагонала встрани от гредата и опропасти другата добра ситуация в актива на Монако, които преди почивката нямаха точен удар.
Преди това Лион бяха създали повече положения и имаха основания да съжаляват за нулевото реми, но с три добри намеси се отчете стражът Даниел Субашич. Иначе преди почивката Бербатов участва в непривична за себе си ситуация, в която загуби нервите си и бръкна в окото на свой съперник, без да привлече вниманието на главния рефер.
След почивката Лион залагаше повече на контраатака, след като домакините успяха да поемат контрол върху събитията и дори на два пъти да застрашат сериозно вратата на лидера, без обаче да се стигне до попадение.