София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Черно море излъга Локо Пд, диша във врата на ЦСКА

"Моряците" отказаха "смърфовете" от мераците им за третата позиция

20 дниФутбол 10 Симеон Кисьов

Черно море надви Локомотив Пловдив с 1:0 на стадион „Тича“ във Варна в мач от първия плейофен кръг в първата шестица на efbet Лига. Васил Панайотов (11) вкара единствения гол за успеха на "моряците", които отново се доближиха само на точка от втория ЦСКА и на практика отказаха "смърфовете" от мераците им за третата позиция.

Гостите започнаха по-активно и направиха пропуски чрез Мартин Райнов и Кристиян Пешов, чийто удар в 7-ата минута бе отразен от Иван Дюлгеров. Топката отново се озова в играча с №16, който пак отправи удар, но този път беше блокиран. Четири минути след това домакините поведоха, след като Мазир Сула получи подаване от Цветомир Панов отляво. Алжирецът се справи с Ефе Али, навлезе леко навътре и центрира към далечната греда, където Васил Панайотов с глава не остави шансове на вратаря за 1:0.

Домакините продължиха да играят по-добре, но чак в 33-ата минута пред тях се откри нова добра възможност. Мазир Сула подаде към Андреяс Калкан, който навлезе на скорост в наказателното поле и отправи удар, но над вратата. Две минути след това пред Васил Панайотов се откри корирдор за стрелба пред наказателното поле. Халфът нанесе удар, но топката беше блокирана от противников защитник. В края на първата част удар на Мазир Сула от далечна дистанция мина покрай вратата. След последния съдийски сигнал за първата част Оливе Камдем и Атанас Илиев се сдърпаха, за което получиха жълти картони.

                                                                                                                                                                                                                                                        

След почивката в 49-ата минута пред "смърфовете" се откри отличен шанс за изравнителен гол. Мичи Нтело проби през центъра и пусна извеждащ пас към Кристиян Пешов. Халфът отправи удар, с който Иван Дюлгеров се справи. След това "моряците" отново взеха инициативата и пропуски направиха Атанас Илиев и Васил Панайотов.

В 75-ата минута резервата Уеслен се извиси след центриране на Сула от свободен удар и нанесе удар с глава. Топката срещна гредата, след което тупна зад голлинията. Попадението на домакините обаче не беше зачетено заради засада на бразилеца. Седем минути след това Сула опита да изненада Томов с шут от далечна дистанция, но вратарят демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. Четири минути след това варненци можеше да решат всичко в своя полза, но Томов спаси удар на Уеслен.

След успеха си Черно море събра 65 точки и се утвърди на третата позиция, изоставайки отново само на една от втория ЦСКА. Локомотив Пловдив остава четвърти с 55 пункта и на практика загуби шансове за третото място при оставащи четири кръга до края на сезона.