София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Едуардс нокуатира Усман в последната минута

Така той си отмъсти за загубата от нигериеца през 2015 година и вече е новият световен шампион в тази категория

2 годиниДруги 6 Симеон Кисьов

Леон Едуардс сътвори голямата сензация на UFC 278. Британецът сложи край на победната серия на Камару Усман в полусредна категория, побеждавайки го с брутален нокаут секунди преди края на мача. Така той си отмъсти за загубата от нигериеца през 2015 година и вече е новият световен шампион в тази категория.

Още в първия рунд Едуардс даде заявка, че ще се бори със зъби и нокти за победата. Тогава той сложи край на серията на Усман без тейкдаун, след като за пръв път в кариерата му го повали на земята.

Впоследствие Усман взе инициативата в мача и категорично спечели следващите три рунда. Той разчиташе основно на граплинга си, като над пет пъти повали съперника си на земята и изглеждаше, че контролира напълно събитията в октагона.

В последния рунд обаче нигериецът реши да пести сили и да брани преднината си, знаейки, че със сигурност печели мача по точки. Това обаче му изигра лоша шега и малко след като започна последната минута в двубоя Едуардс издебна своя момент и заби зверски ритник в главата на Усман и го прати в нокаут, а реферът Хърб Дийн моментално прекрати срещата.

Така Усман не успя да направи седма защита на титлата си и допусна първа загуба в кариерата си в UFC, след като досега имаше 15 поредни победи. Едуардс пък записа трета поредна и общо 12-та победа в UFC и вече е новият шампион в полусредна категория.