София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фалстарт за променения Левски! Берое ликува на "Герена"

Симеон Славчев си вкара автогол, а тимът от Стара Загора вкара още едно попадение

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Промененият из основи състав на Левски записа ужасяващ старт на новия сезон и загуби от Берое с 0:2 на стадион "Георги Аспарухов" в среща от първия кръг в efbet Лига. Симеон Славчев си вкара автогол в 34-ата минута, а Октавио (41) подсигури трите точки за гостите от Стара Загора.

"Сините" се разделиха с повечето си водещи футболисти и излязоха с доста променен състав. На вратата титуляр се завърна Николай Михайлов, който бе и с капитанската лента. Трима от новите са бранители и започнаха от самото начало - Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске. Десен бек пък бе Ивайло Найденов. В средата на действаха Симеон Славчев, Илия Юруков и Стайн Спиерингс, а по крилата - Паулиньо и Станислав Иванов. На върха на атаката бе поставен Найджъл Робърта, към когото има интерес от чужбина.

Гостите бяха по-активни в началото на срещата, но не стигнаха до сериозна опасност пред вратата на Николай Михайлов. Мачът продължи равностойно, като бяха отсъдени няколко засади. Едва в 31-ата минута се стигна до първата по-сериозна опасност пред една от двете врати. Станислав Иванов шутира от изгодна позиция и топката рикошира в тялото на защитник, но не достигна до вратата. Три минути след това Берое поведе в резултата след автогол на Симеон Славчев, който засече топката във вратата на Ники Михайлов след центриране на Димо Бакалов отляво.

Тимът от Стара Загора шокира тотално домакините в 41-ата минута, когато удвои аванса си. Александър Цветков изведе чудесно по дясното крило Крум Стоянов, който върна топката към Октавио и последният разстреля Михайлов за 0:2. До края на полувремето "сините" не успяха да отвърнат на удара и се оттеглиха на почивка със сериозен пасив.

Малко след началото на втората част Фал засече центриране и отправи удар с глава, но топката премина на сантиметри покрай вратата. "Сините" постепенно взеха инициативата и имаха много добра възможност да намалят изоставането си в 68-ата минута, когато Стайн Спиерингс шутира от дистанция, но ударът му бе спасен с вещина от Християн Василев. Четири минути след това Ники Михайлов отрази удар от далечна дистанция и предотврати нов гол във вратата си.

В 81-ата минута Александър Цветков отправи плътен удар от дистанция, но той не затрудни Михайлов и стражът на "сините" улови. До края на мача домакините така и не съумяха да застрашат вратата на Християн Василев, а гостите спокойно разиграваха и ликуваха с трите точки след последния съдийски сигнал.