София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ФЛУМИНЕНЗЕ – КОРИНТИАНС – ПРЕВЮ

ФРЕД СРЕЩУ ГЕРЕРО, ЩЕ ИМА ЛИ ПОБЕДИТЕЛ ?

9 годиниБразилейро 2 Телевизия Евроком

За Флуминензе се завръщат в състава някои от отсъстващите играчи, които не участваха в предния кръг. Новият треньор Ендерсон Морейра е малко вероятно да направи някакви драстични промени в отбора на този етап. Домакините ще се стремят да заличат ужасното си представяне в предния кръг при гостуването на Атлетико Минейро, загубено с 4:1. Кенеди и Марлон са единствените липсващи за Флуминензе. Те бяха извикани в националния отбор на Бразилия до 20 години.

За Коринтианс отсъстващи са Жадсон, Ренато Аугусто и Лусиано, които получиха контузии в предишния кръг. Все още остава неясно бъдещето на Емерсон Шейх в отбора.

Коринтианс спечелиха първите си два кръга и са начело в класирането, като единствения отбор успял да събере 6 точки от 6 възможни, но феновете на „тимао” очакват много повече от това 1:0, с което печелят мачовете си. Те са подложени на голям натиск от привържениците, като дори някои от тях публично изразиха своето разочарование от играта на отбора.

Флуминензе не се представя добре в първите мачове през настоящия сезон, като обикновено те започват силно в началото на предишни кампании.

Първите сблъсъците между двата отбора датират от 1971 година. От тогава до днес Флуминензе е бил домакин в 21 срещи срещу Коринтианс. Домакините са спечелили 7 от мачовете, срещу 6 за Коринтианс, а равенствата са 8. В последните 8 мача между отборите, равенствата преобладават – цели 4, а победите са по 2 за всеки от тимовете.

Мача ще бъде много равностоен, като проблемите в атака и за двата отбора, предполагат ниско резултатен мач. Флуминензе рядко допуска да бъде победен у дома, от който и да е отбор в първенството / в 17 от 18 домакински мача е непобеден/ и като че ли равенството изглежда най-вероятен резултат.