София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Касийяс: Ювентус ще направи голям удар с трансфера на Ди Мария

Той е прав и двете страни ще бъдат облагодетелствани от това решение”, коментира Касийяс в интервю за “Гадзета дело спорт”

2 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

След Джанлуиджи Буфон още един легендарен вратар - Икер Касийяс, се изказа много ласкаво за Анхел Ди Мария и приветства очаквания му трансфер в Ювентус. Двамата бяха съотборници в Реал Мадрид, откъдето бившият испански национал е останал с отлични впечатления за 34-годишното аржентинско крило.

“Имам чудесни спомени с него… страхотен играч. Ако Ювентус го вземат като свободен агент, ще направят добра сделка, без съмнение. Разбира се, че той все още е качествен играч въпреки възрастта си поради редица причини. Първо, възрастта на футболистите сега е относителна, кариерите станаха по-дълги. Без да стигаме до 44-те години на приятеля ми Джиджи Буфон, сега няма липса на примери за футболисти над 30 години, които се справят доста добре и играят на страхотно ниво. Само си помислете за Карим Бензема и Лука Модрич в Реал Мадрид. Второ, Ди Мария е много внимателен човек, който винаги е полагал грижи за своята физика. Трето, той никога не е страдал от сериозни контузии. Той е наред и изглежда в чудесна форма. Четвърто, тук, в Европа, той винаги е играл на високо ниво и в големи клубове.

Ди Мария има тактическа интелигентност, както и технически качества. Ювентус ще подпише с играч, който може да прави доста неща в различни зони на терена. Когато спечелихме Десетата, Карло Анчелоти промени позицията му по средата на терена, което доведе до отлични резултати. През годините той продължи да се движи между различни тактически ситуации, отивайки напред или в средата на терена. Той е умен човек, който познава футбола добре и ще донесе в Ювентус опит и качество в огромни дози. Също и по отношение на Шампионската лига - турнир, в който има богат опит. Вярно е, че ще трябва да се адаптира към италианския футбол, но Ди Мария е играл в Аржентина, Португалия, Испания, Англия, Франция и в националния отбор на своята страна. Винаги се е справял добре. Не мисля, че той ще има проблеми да се приспособи към Италия също заради това, което казах за неговата тактическа гъвкавост. Повтарям, Юве ще направят голям удар с него.

Има още едно нещо: Ди Мария пристига в чудесен отбор. Там са Федерико Киеза и Душан Влахович, като четох, че са близо да финализират и сделката с Пол Погба. Струва ми се, че Ювентус се справят добре, а в лицето на Масимилиано Алегри имат опитен треньор. Ди Мария ще помогне на Ювентус да направят скок в качеството както в Серия "А", така и в Европа. Също така заради Световното първенство през ноември той със сигурност си търси отбор, в който да играе редовно и да се подготви по най-добрия начин за предизвикателството в Катар. Мисля, че изборът му в полза на Ювентус води в тази посока. Той е прав и двете страни ще бъдат облагодетелствани от това решение”, коментира Касийяс в интервю за “Гадзета дело спорт”.