София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

КОРИТИБА – АВАИ – ПРЕВЮ

ЩЕ ЗАТВЪРДИ ЛИ КОРИТИБА ОТЛИЧНОТО СИ ПРЕДСТАВЯНЕ У ДОМА ?

9 годиниБразилейро 3 Телевизия Евроком

В един от ранните мачове на този 4 – ти кръг, един срещу друг се изправят тимовете на Коритиба и Аваии.

За домакините от Коритиба се завръща нападателят Уелингтън Паулища, който дори се очаква да започне като титуляр. Жива е друг играч, който се възстанови от контузия и най-вероятно ще е на резервната скамейка за домакините, но не така стоят нещата за Алън Сантош; Бонфим; Карлиньос; Лукаш Кларо и Менензеш които ще пропуснат мача със сигурност.

За гостите от Санта Катарина – Аваии, отсъстващ ще е Маркиньос, който получи червен картон в мача за купата през седмицата и беше наказан с лишаване да участва в 3 срещи. Елтиньо и Тинга също са аут за гостите, докато вратарят Диего се възстанови от контузия и може да се разчита на него.

С победа у дома за купата на Бразилия /2:1 срещу Понте Прета/, Коритиба записа трета поредна домакинска победа. Основен проблем за тях са гостуванията, но това не е нещо, което трябва да решават в този момент, в този домакински мач.

Аваии идват за това гостуване с настроение, след като постигнаха домакинска победа с 2:1 срещу Фламенго в предния кръг на „Бразилейрао”. В единственото си гостуване до момента, те загубиха с 1:0 от Интернасионал. Аваии е допуснал гол във всяко едно от предишните три гостувания /2 за купата/.

С тази слаба защита на Аваии, трябва да признаем, че те едва ли  са в състояние да спрат силно играещия у дома Коритиба. Въпреки това и двата отбора ще се стремят към тяхната втора победа в първенството, което ще им даде повече спокойствие преди следващите мачове.

Двата отбора имат по 2 победи в мачовете помежду си, като равенствата са 5/в тези мачове Коритиба не е допускала загуба като домакин/. Коритиба не е допускал гол в 6 от своите 8 поредни домакински мача за първенство, като спечели 7 от последните 8. На ниво мениджъри Маркиньос Сантош /най-младия треньор в „Бразилейрао”/ и Жилсон Клейна са се срещали 2 пъти, като този на Коритиба – Маркиньос Сантош има една победа, при 1 равенство.