София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лестър взе Дженгиз Юндер

Сделката е под формата на едногодишен наем с опцията за постоянен трансфер

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

От Лестър официално обявиха привличането на Дженгиз Юндер от състава на Рома. Сделката е под формата на едногодишен наем с опцията за постоянен трансфер.

23-годишното крило прекара последните три сезона на “ОлимпикоОлимпико” след трансфера си от Истанбул Башакшехир, записвайки 88 мача и 17 гола за “джалоросите”. За националния отбор на Турция той има 21 двубоя с 6 попадения.

"Нямам търпение да отида в Лестър и да започна тренировки. Винаги съм искал да играя в Англия и това е чудесна възможност да се състезавам в Премиър лийг. Ще се опитам да помогна на съотборниците ми на терена и извън него, като вярвам, че мога да подобрявам представянето си всеки ден. Смятам, че съм бърз и мога да създавам много положения за моите колеги. Чувствам се доста добре, защото най-добрият ми приятел също играе за Лестър. Много съм щастлив да мога да играя с Чалар Союнджу и винаги гледах мачовете на тима заради него", заяви Юндер пред клубния сайт.