София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

АНТИДОПИНГОВАТА ЛАБОРАТОРИЯ-СКОРО

НАД 1000 УЧЕНИЦИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ НА СПОРТНИЯ ПРАЗНИК В ЗАПАДЕН ПАРК

пропускане
9 годиниДруги 1 Телевизия Евроком

Над 1000 ученици и младежи участваха в спортния празник в Западен парк, организиран от Министерството на младежта и спорта по случай 17 май-Ден на българския спорт. Младежите премериха сили в дисциплините мини-футбол, волейбол, баскетбол, бадминтон и лекоатлетически крос. Министърът на младежда и спорта Красен Кралев поздрави всички участници и даде старт на лекоатлетическия крос на 2000м., в който взеха участие  деца и младежи от София, Трявна, Златица, Смолян, Благоевград, Ловеч и Елин Пелин. Празника подкрепиха и известни спортни личности, като голямата ни гимнастичка Илияна Раева-президент на Българската федерация по художествена гимнастика, живата легенда на "Левски" Наско Сираков, президентът на ОСК "Левски" Стоян Хранов. бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев и др.

"Трябва да си изпълним ангажиментите докрай, да следваме процедурата и се надявам, че в рамките на може би една година ще успеем да получим лиценз", коментира спортният министър Красен Кралев относно Българската антидопингова лаборатория.

Той коментира и случаите на употреба на допинг от началото на годината. "Общо са между 8 или 10, два са случаите на остър допинг, останалите са от хранителни добавки. Говорили сме многократно по темата, докато не сложим нормална система за регистрация на хранителните добавки, всички български спортисти са застрашени. За да спра спекулациите, това, което искаме да направим с новата наредба за борба с допинга, е искаме не да има регистрационен режим, пак да е уведомителен, но като уведомяваш, че искаш да произвеждаш такъв продукт, вместо да даваш само една бележка в предполагаемото съдържание, мини през лицензирана лаборатория, получи сертификат, както е нормално, представи го в Агенция по храните и произвеждай".

Бившият футболист на "Левски" Наско Сираков, не пропусна да коментира случващото се през изминалата година в клуба. "Ясно е, че по този начин не може да се продължава. Трябва да се изясни визията за развитието на този клуб в бъдеще". Сираков също така допълни и, че спечелването на купата ще бъде една частична реабилитация, както за клуба, така и за феновете, и че трябва да се мисли веднага на следващия ден след финала, какво ще се прави.

Бившият капитан на футболния ЦСКА Тодор Янчев, също бе на събитието, за да подкрепи подрастващите. Той също коментира ситуацията в  бившия си  тим и изказа доверието си към настоящия селекционер на отбора Любослав Пенев.